Jülide DEMİRTAŞ

Jülide DEMİRTAŞ

BİR MELİH GÖKÇEK GEÇTİ

Aslen Şanlıurfa Halfetili doğumlu olan Melih Gökçek Ankara ismiyle özdeşleşmişti. Ankara denince akla önce o gelirdi.

***

Ankara ,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na  1994 ‘te Refah Partisi’nden aday olan Gökçek seçimi kazandı. Ve Ankara’da  Gökçek’li günler başlamış oldu.

1999 yılında ise kapatılan Refah Partisi’nin devamı olan Fazilet Partisi’ nden Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığını koydu ve ikinci kez kazandı.

Fazilet Partisi kapanınca Ak Parti’ye geçti.2004,2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçildi.

23 yıl Ankara ile özdeşleşen Gökçek Ankara adıyla anılır oldu.

***

Görevini seven ve devam etmek yolunda cesur adımlar atan Gökçek Reis’in istemiyle 23 yıllık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı    28 Ekim 2017 Cumartesi günü , istifasını vererek ayrıldı. Bu ayrılışta yüreği burkulmadı mı? Elbette .Dile kolay 23 yıllık bir başkanlık !

Metal yorgunluk belki de konulan teşhis!

Ya da parti içi yenilenme çalışmalarının bir kurbanı .Yeni bir çizgi, yeni bir oluşum içinde olan AK Parti’den istifa eden sadece Gökçek’te değil ! Birçok Belediye Başkanı topun ucunda. Bu anlamda kimse yorum getirmiyor ve emre itaat ediyor. Partinin başka AKP’li belediye başkanlarının hangi sebeple istifası istendiği bilinmiyor.

Bekleyelim görelim…

Seçimle geldiler ama…

***

Melih Gökçek’ten boşalan makamına , şimdilik Meclis Başkanvekili olması nedeniyle, yeni başkan seçilene kadar Ali İhsan Ölmez vekalet edecek.

 

***

Melih Gökçek nasıl bir Ankara aldı, nasıl bir Ankara bıraktı?

Hava kirliliğinden astım hasatları dışarı çıkamazdı. Kirli havası yaşamı zorlaştırırdı. Ve herkes Ankara’yı kirli havası ile anardı.

Şebeke suları üç dört gün akmazdı.

Yol ağı bakımından oldukça zayıf ve yetersizdi. Başkent değil, bir Anadolu şehri gibiydi.

Trafik keşmekeşti.

Metro olması hayalden öteye gidemezdi o zamanlar.

Hatta ;  Ben lise ikinci sınıfa giderken Türkiye Örnek Öğrencisi seçilmiştim de, Ankara Keçiören’de bir arsa vermişlerdi. Çok cüzi bir fiyatla. Ve babam “gelişmemiş köy gibi yer orası” demiş ve almamıştı.

***

Oysa   şimdinin Ankara’sı tam bir Başkent edasında.

Trafik sorunları çözülmüş.

Metrolarla rahat ulaşım sağlanmış.

Ankara’nın bütün çevresi yollarla çevrilmiş.

Kentsel dönüşümle ülkemizin bir numarası olmuş bir şehir.

Hiçbir ilde bu denli kentsel dönüşüm yok.

Parklardan ziyade, işlevi olan , insanların gidip piknik, spor, dinlenme ve eğlenme yerlerini çoğalmış olması yine Ankaralılar için nimet sayılır.

Başkan Gökçek kentlerin sosyal ve kültürel projeleri konusunda yapılan toplantıda AB’den 15 belediyeyi ağırlamış ve sosyal ve kültürel projenin iki katını Ankara tek başına sunmuş…

Ayrıca Avrupa Parlementosu  tarafından verilen dört ödülü var. Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Plaketi, Avrupa Bayrağı ve Büyük Avrupa Evleri.(bu ödüllerin dördünü alan 3 kent var.-Lahey-Viyana-Ankara)onlar 25 yılda almışlar bu ödüllerini Ankara ise 9 yılda almış. Ve bu ödüllerin dördünü de alan sadece Melih Gökçek. Diğerlerinde ise ikisini bile alan yok!(diğerlerinde farklı belediye başkanları almış .)

Seversiniz , sevmezsiniz...

Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım…

Gelecek günlerde Gökçek’i nerede  ve hangi görev kendine tahsis edilecek hep birlikte göreceğiz.

Reis isterse olur…

Tabi bizim bilmediğimiz kural dışı davranışı yoksa !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Jülide DEMİRTAŞ Arşivi