Belediye Hizmetlerinde Beyoğlu Örneği

Kahramanmaraş’ta başarılı bulduğum Beyoğlu, Çoğulhan, Fatih ve Türkoğlu gibi birkaç belediye var.

Bu saydığım belediyelerin ortak özelliklerinden bir tanesi kendi imkanlarıyla, borca girmeden, devletin gönderdiği paraları çarçur etmeden ortaya ciddi hizmetler koyabilmeleridir.

Beyoğlu Belediyesinin çok az devlet desteği ile son yıllarda ortaya koyduğu projeler ve hizmetler, Üniversitelerde ders konusu olacak kadar önemlidir.

Az para ile çok hizmet.

Türkoğlu Belediyesi trilyonlarca borç yükü altında inim inim inlerken, hiç personel çıkartmadan, üst yapı hizmetleri yerine alt yapıya cesaretle yönelerek, kanalizasyon, içme suyu gibi hizmetlere odaklandı. Bunun yanı sıra birkaç park ve en önemlisi de Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi projesine yöneldi.

Beyoğlu Belediyesinin hizmetleri ortadadır. Bölgenin en iyi spor kompleksini hayata geçirdi. Bababurun anıt kale ve mesire yeri ise görülmeye değer. Belediye Başkanı Okumuş’un yeni projeleri var. Çiftlik içinde yer alan meşelik ormanları almak ve orada bir doğal park kurmak, Gavur gölü içinde 10 bin dönümlük bir alanda sulak alan oluşturularak orasının kuş cenneti haline getirilmesine çalışmak…

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Demirtaş’ın bir yıl içinde yaptığı hizmetlere baktığımızda hiç de azımsanacak değil.

Öncelikle bir vefa örneği sergileyerek, daha önce ki Belediye Başkanı Ökkeş Aktaş döneminde yapılan ALİ DOĞAN PARKI daha da güzelleştirilmiş ve adı değiştirilmemiş. Ali Doğan’ın milletvekili olduğu dönemlerde bir çok beldemizde Ali Doğan’ın adı parklara ve caddelere verilmiş ancak yönetim değiştikten sonra bir bir kaldırılmıştı. Ben bu vefasızlığa isyan edenlerdenim.

Sevgili Fatih Belediye Başkanı böyle bir vefasızlık yapmamış, Aksu Köprüsünden itibaren beldesine gelinceye kadar birkaç yerde de özellikle Devlet Eski Bakanımız Ali Doğan’ın adının yer aldığı tabelalar astırmıştır. Bu şehre hizmeti dokunan bu değerli siyasetçimizin adını silen Belediye başkanlarına hiç saygı duymadığımı ve kınadığımı ifade ederken Demirtaş’a teşekkür ediyorum. Fatih kasabasında yapılan hizmetler ile ilgili yakında geniş bir yazı yazacağım. Ancak Fatih belediye başkanının bu günlerde Beldesinin önünden geçen yol için Osmaniye’ye kadar bağlanması ve asfalt olması için gösterdiği çabayı önemli buluyorum. Burası İl yolu haline getirilmelidir. Bu konuda milletvekillerimize ve iktidara büyük görev düşüyor. Yaklaşık 40 bin nüfusun yaşadığı bu yol aynı zamanda ikinci bir Kahramanmaraş’ın giriş ve çıkış kapısı olacaktır. Manzaralı İl yolu olarak değerlendirilmelidir.

Belediyeler hizmet odaklı yerlerdir.

İmkanlar kıt, ihtiyaçlar sınırsızdır. Önemli olan az para ile çok iş çıkarabilmektir.

Belediyelerimizin hizmetlerini takip etmeye devam ediyoruz. İş yapana teşekkür ediyoruz.

SEVGİLİ SERDAR’IN ACILI GÜNÜ

Son dönem yetişen muhabirler arasında iyi bir yer edinen sevgili Serdar Bursalı’nın babası bir trafik kazası geçirdi. Annesi Elife hanım vefat etti.

Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sevgili Serdar’ın şahsında başsağlığı dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi