Bayramlar Bayram Ola

Türk İslam Alemi hüzün ve göz yaşı içinde yeni bir Kurban Bayramını idrak etmeye başladı.

Kutsal topraklarımız olan Kabe’de yaşanan vinç kazası sonrası dünyasını değiştiren hacılarımıza Allah’tan rahmet dileyerek konuya gireceğim.

Suriye, Irak, Filistin, Yemen, Mısır, Libya, Arakan, Uygur  ve adını hatırlayamadığım Dünya’nın dört bir yanında Müslüman ölüyor, Müslüman gözyaşı akıtıyor.

Güzel ülkemizde bölücü terör her gün yeni şehitlerimizin gelmesine yol açarken NATO yetkililerinin PKK terörü ile ilgili söylediklerine baktığımızda batının ikiyüzlü olduğu gerçeği bir kez daha yüzümüze çarpılıyor.

Suriye’de PYD, Türkiye’de PKK olan ve Kürt halkına ve Türk milletine huzur vermeyen bu bölücü örgüt Orta Doğu’da sınırların değiştirilmesinde DEİAŞ gibi taşeron örgüt olarak emperyal güçler tarafından kullanılmakta ve üstümüze salınmaktadır.

Dünya nüfusunun % 80’i mutsuz ve göz yaşı içinde olduğu gibi 1.5 milyarlık İslam âleminin tamamı acı ve göz yaşı içindedir.

İşte bu büyük fotoğrafa bakarak yüreğimiz kan ağlıyor. Bu yoğun duygu içinde biraz sonra Cizre’de hainler tarafından şehit edilen Özel Hareket Polisi Mehmet Onkun’u toprağa vereceğiz.

Türkiye’nin bu terör dalgasından kurtulması ve bütün islam toplumlarının umudu haline gelen Türkiye’nin kurulması için siyasi hırs ve kavgaları bir yana bırakarak siyasi düşüncelerimizi ayrı tutup birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Günlük, küçük hesaplar ve siyasi kaygılar ile hareket edersek Allah göstermesin Türkiye’de de ciddi sorunlar karşımıza çıkacaktır.

Büyük Allah’ım İslam ve insanlık aleminde akan göz yaşı ve acıların son bulması için merhametinize, affınıza ihtiyacımız var.

Bizi birlik ve dirlik içinde yaşamamıza imkan ver. Bizi senin yolundan yürüyebilmemiz için yüreğimize korkunu sal, hidayete erdir. (amin)

Bu duygular içinde bütün Alemi islam’ın Türk Dünyasının insanlık aleminin Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın huzur ve barışa vesile olmasını dilerim.

Mutlu Bayramlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi