BAYKAL’IN İSTİFASI VE ŞENDİLLER!..

Ökkeş Şendiller namı diğer Ökkeş Kenger. Kahramanmaraş Olayları sanığı. Çok şey yazıldı hakkında. Her önüne gelenin hakaretine uğrayan bu eski Kahramanmaraş milletvekili, mücadeleden hiç mi hiç yılmıyor.

Bu gün bir basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında öne çıkan ise; Kürtül’e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisleri.

Söze girerken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifasını değerlendirirken, bana göre önemli bir söz sarf etti.

“Hiç kimse istifa ifadesini silah olarak kullanmamalı!”

Hani hatırlanacağı üzere 1999 seçimlerinde baraj altında kalan CHP, MHP, ANAP ve DYP Genel Başkanları istifa etmişler, sonra da kongrelerle yeniden Genel Başkanlık koltuklarına oturmuşlardı.

Kimdi bu liderler? İsterseniz hatırlayalım. Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli.

ANAP ve DYP’de ise dikiş tutmamış sonunda birleştiler amma, yine de mevcut yapı ile bir başarı olacağını yakın zamanda tahmin etmiyorum.

22 Mayıs’ta yapılacak olan CHP kurultayında Deniz Baykal’ın yeniden geleceği artık gün gibi aşikar. CHP içinde aday olması dile getirilen bütün isimler Kaset skandalı bizim başımızda patlar endişesi ile aday olmayacaklarını ilan ettiler bile.

Her ne yapılırsa yapılsın bundan sonra Baykal ile CHP bir yere varamaz. Anadolu’da bu böyle görünüyor. En azından benim izlenimlerim bu yönde.

Sayın Şendiller’in basın açıklamasında Katı Atık Bertaraf tesislerinin yeri ile ilgili çekincelerini endişelerini dile getirirken, daha önceki yer ile ilgili ortaya konulan tepkilerin şimdiki yer içinde olacağını öne sürerek, burasının da uygun olmadığını anlattı ve bu yönde mücadele edeceğini söyledi.

Eğitim hizmetlerinde Çakmakçı sait İlköğretim okulunu örnek göstererek, çocuklar barakada eğitim görürken bizim vekiller Ankara’da shov derdinde, İGM Başkanı makam arabası ile bu okulları ve köy yollarını da gezmeli dedi.

Ayrıca İGM’de Nisan ayında okunan Denetim Raporunu aldığını ve uzmanlara incelettiğini gerekirse yargıya başvuracağını da dile getirirken AK Parti Teşkilatının şehrin meselelerine duyarsız kaldığını da sözlerine ekledi.

Satır aralarında dikkatimi çeken bir başka sözü ise; Ak Parti teşkilatının Belediyelere sahip çıkmadığını, Belediye başkanlarını yalnız bıraktığını söyledi.

Şöyle bir etrafıma baktığımda da Şendiller’in bu konuda haksız olmadığını düşündüm.

En basitinden Kahramanmaraş Belediyesinin yaptığı hizmetler parti teşkilatlarında hiç gündeme alınmıyor, hiç takip edilmiyor…

Görüntü bu.

Eski Milletvekili Ökkeş Şendiller’in yaptığı açıklamalarının büyük bölümü şehrin gelişimi ve yatırımlarıyla ilgili. Muhalefetin olmadığı, iktidarında kentin sorunlarını çözme adına irade gösteremediği Kahramanmaraş’ta Şendiller açıklamalarıyla eleştirmiyor, bilakis yol gösteriyor diye düşünüyorum.

Herkes kafasını iki elinin arasına alıp düşünmelidir.

Kolaycı yaklaşım gösterenler bu açıklamaları muhalif bir gözle görebilir. Ancak yüreğinde Kahramanmaraş sevgisi olan her tarafsız insan, bu açıklamalara objektif olarak bakıp değerlendirdiğinde, kaygının ve kavganın Kahramanmaraş’a daha iyi hizmet olduğu görülecektir.

Bu bir bakıma herkesi göreve davet etmedir.

Bu bir bakıma herkesin oturduğu o koltukların hakkını vermeye davet etmedir.

Bu bir bakıma bir olma, birlik olma çağrısıdır.

Siz nasıl anlıyorsunuz ben bilmiyorum amma, ben bu açıklamaları böyle değerlendiriyorum!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi