Başkanlar Kahramanmaraşta Buluştu

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası önemli bir mesleki toplantıya başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptı.

 

27. Doğu ve Güneydoğu Anadolu SMMM odaları platform toplantısını Ramada otelde gerçekleşti.  

 

Toplantıya TÜRMOB Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları birliği genel başkanı Nail SANLI ile birlikte. Türmob başkan yardımcısı Ülkü SÖNMEZ ve İstanbul SMMM odası başkan yardımcısı Turgay KANARYA  ile birlikte çok sayıda Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler oda başkanları katıldılar.

 

TÜRMOB GENEL BAŞKANI VE 16 İLİN MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANLARI KATILDI

 

Doğu ve güneydoğu bölgesi on altı ilin Mali Müşavirler odası başkanları: Adana, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Muş, Batman – Siirt, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Bitlis, Kars, Mardin, Van, Malatya illeri Serbest muhasebeci Mali Müşavirler odaları başkanları katıldılar. Mesleki sorunlarını genel başkanları huzurunda tartıştılar.

 

Bilindiği üzere TÜRMOB 73 bin meslek mensubu üyesi ile ülkemizde en önemli meslek örgütlerinden biridir. Mesleki birlikteliklerini oluşturdukları bölgesel platformlarla genel merkeze seslerini  duyurmaktadırlar.

 

BAŞKAN ARİFŞEN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERDİ

İki günden beri gelen katılımcı misafirlerini başarılı bir organizasyonla  K.Maraş SMMM odası başkanı Arif ŞEN ve başkan yardımcısı Abdullah KALIN diğer oda kurulu mensupları ile birlikte büyük bir özveri ile ev sahipliği yaptılar. Cuma günü akşamı Teras tesislerinde misafirleri ağırladılar. Cumartesi günü ise Ramada otelde sabah ve öğleden sonra yapılan iki oturumla toplantı gerçekleşti. Çok olumlu geçen toplantıda katılımcılara öğle ve akşam yemekleri ikram edildi.

GENEL BAŞKAN İLGİDEN MEMNUN KALDI

TÜRMOB genel başkanı yaptığı konuşmada kendisinin de Mardin li olduğunu bilhassa Kahramanmaraş a gelmekten memnun kaldığını belirtti. Bölgenin sıcaklığını ve kendi kültürlerini dışardan gelenlerle paylaşmasının bölge insanının farklılığından kaynaklandığını belirterek, misafirperverliği için SMMM odası başkanı Arif ŞEN şahsında organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Genel başkan konuşmasında Yeni Türk Ticaret Kanunu, Borçlar kanununun, tebligat hukukunun  yasallaşarak hayata geçtiğini, Bu kanunların çıkmasında emeği geçenlere iktidarı ve muhalefeti ile teşekkür ediyorum dedi. 1535 madde bir günde geçti. Takdir edilecek bir husustur medyamız bu konuyu yeterince önemsemedi dedi.  

TÜRMOB TA BAŞÖRTÜSÜ  SORUNU HİÇBİR ZAMAN OLMADI

Genel başkan Nail SANLI geçtiğimiz günlerde basında yer alan baş örtüsü ile ilgili bir habere de değinerek Milli Gazetenin İNADINA YASAK manşetine sitem gösterdi.

Bilindiği üzere Staja başlama aday adaylarından bir bayanın başörtülü sınava alınmaması medyamızda gündeme gelmişti. Türmobun haksız yere suçlandığını belirterek açıklık getirdi. Sınavı Anadolu Üniversitesi kendi kurallarına göre yapmıştır. Başörtülü bayan üyemiz değildir. Sıtaja başlama sınavına girmektedir.  TÜRMOB olarak SMMM sınavları ve mesleki yeterlilik sınavlarını biz yapmaktayız. Bu hususta 20 yıldan beri başörtülü bayanların rahatlıkla sınava girdiklerini ve başörtülü fotoğraflı ruhsatlarını verdiklerini belirterek, Yirmi yıldan beri baş örtüsü ile sorunu olmayan beklide tek kurum biziz dedi.

  

Daha sonra katılımcı başkanlar söz alarak heyecanlı konuşmalar yaptılar. Mesleki sorunlarını Genel başkanlarına aktardılar. Kahramanmaraş’ta ağırlanmaktan memnun kaldıklarını belirtiler.

Toplantı bitiminde plaket töreni yapıldı. Başkan Arif ŞEN genel başkana Kahramanmaraş’ı hatırlaması ve unutmamaları için odanın Madalyalı amblemi bulunan plaketi sundular. Bu arada TÜRMOB genel başkanının eski oda başkanı Mehmet GÜMÜŞER e geçmişte yaptığı hizmetler için plaket vermesi sayın GÜMÜŞER i duygulandırdı.

VERGİ DAİRESİBAŞKANI BÜLENT KOÇAK VE SGK İL MÜDÜRÜ MEHMET DERE  ORDAYDI

Toplantı akşamına katılımcılara Ramada Otelde akşam gala yemeği tertiplendi.Yemekte Vergi dairesi başkanımız Bülent KOÇAK ve SGK il müdürümüz Mehmet DERE de vardı. TÜRMOB genel başkanı Nail SANLI ve ile birlikte aynı masada Arif ŞEN ve eski oda başkanı Mehmet GÜMÜŞER bulundular.

Seviyeli ve samimi bir ortamda katılımcı başkanlar şarkı ve türküler söyleyerek günün yorgunluğunu attılar.

 

 

                                                                                                 

 

 

                                 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ali AVGIN Arşivi