“Ayıbın Arapçası” ve Andırın yol ayrımı!...

Kahramanmaraş-Göksun istikametinde seyir halindeyken, karar verip Andırın’a gitmek isterseniz, yandınız demektir.

Çünkü Andırın yol ayrımı sapağı adeta ölüme davetiye çıkartacak cinstendir. Çoğunlukla haftada en az bir defa bu yolu kullanan bir sürücü olarak, Andırın yoluna saparken, tedirgin olurum. Oysa orada bir iş makinasının dönmek için duracak araçlar için sağ tarafta yapacağı az bir genişletme, geceleri için ise bir iki flaşör bu sorunu çözecektir.

Bu yol hizmete açılalı yıllar oldu. Bu yoldan Valiler, milletvekilleri yüzlerce defa gelip geçtiler. Yol açıldığından bu yana en az 10 defa bu konu ile ilgili haber yaptım. Karayolları sorumlusu Sayın Ahmet Eskalen’i aradım uyardım.

Ey devletin yetkilileri;

Burada yaşanacak bir kazada ölecek olan canlardan sizin vicdanız sızlamaz mı? Değerli Valimiz Sayın Şükrü Kocatepe, siz hiç bu yolu kullanmadınız mı? Orada meydana gelecek bir kaza sonrasında vicdanınız sızlamayacak mı?

Ben nihayetinde bir gazeteciyim. Sorunları gündeme getirir, yetkilileri uyarır geçerim. Ancak burada yaşanacak bir kazanın her iki dünyadaki vebali siz devleti yönetenlerin üzerinde olacaktır.

Yetti artık.

Şu yolu düzeltmek bu kadar zor mu?

**

Ilıca’ya giderken!...

Kahramanmaraş’ın en çok iç turizm noktasında insanı çektiği yer Ilıcadır. Ilıca yolunda geçtiğimiz yıl biraz düzenleme yapıldı.

Bizlerde artık bu yol yapılır diye ümitlenmiş, mutlu olmuştuk.

Ne yazık ki bu yıl bu yola bir çivi çakılmadı. Hiçbir yerde bir çalışma yapılmadı.

Kahramanmaraş, karayolları noktasında üvey evlat muamelesi görüyor. Karayolları açısından Türkiye’nin en berbat kenti Kahramanmaraş’tır.

Başka şehirlerdeki köy grup yolları bizim ilçe hatta il bağlantı yollarımızdan dana kaliteli ve standartı yükselmişken neden bizler aynı hizmeti alamıyoruz? Bunun sebebi ne olsa gerekir?

Zaman zaman artık bu şehrin sorunu ile ilgili yazmayacağım diye kendime söz verdiğim dönemler oluyor.

Bayrağı alan, şehrin sorunlarını yazacak, şehri tanıyan, insanlar çıkmayınca yine yazmak bize düşüyor. Yapmayın etmeyin beyler!

Bu millete hizmet etmek ibadet gibidir.

Ak Parti iktidarı bütün Türkiye’yi inşaat haline getirirken bizler aynı hızda hizmeti alamıyoruz. Kahramanmaraş- Göksun yolu bu gidişle ancak 2020’de hizmete girer. Yavaş çok yavaş yürüyor. Oysa dönemin Bakanı 2014 yılı Temmuz ayında açılacağının sözünü vermişti.

Konu Ilıca yoluydu ama yol derdimiz bizim çok büyük. Kömürlere kadar yapılan yola henüz sıcak asfalt dökülmedi. Langır lıngır gidiyoruz. Adı duble yol. Gaziantep bağlantı yolumuz Erkenez çayına bir köprü yapılmaması nedeniyle ilginç bir görüntü arz ediyor.

Sahi burada yol yerin altına alınacaktı? Ne oldu?

Hani Havalanı işi çözülmüştü?

Ankara uçuşları ile ilgili sorunlar var.

Ya yönümüzü hangi tarafa çevirsek bir sorunla karşılaşıyoruz.

KSÜ önündeki kavşağa henüz sıra gelmedi?

Bu yıl üç tane kavşak yapılacaktı? Nerede bu kavşaklar? Yapıldı da bizim mi haberimiz yok? Ey siyasiler, ey Milletvekillerimiz neredesiniz?

On ay sonra seçim var.

Milletten nasıl oy istemeyi düşünüyorsunuz?

Millet hani Göksun yolu demeyecek mi?

Millet hava alanı işi ne oldu diye sormayacak mı?

Bir Ak Partili olarak ben bu kadar dertliyim. Ya vatandaş? Vatandaş acaba başka şehirleri gezip geldikten sonra sizler ve biz basın mensupları için neler diyorlardır, hiç düşündük mü?

Bazen bizim yazdığımız yazılara yapılan yorumlarda; “Kahramanmaraş’ta gazetece mi var?” diye soruyorlar.

Vatandaş haklı.

Kahramanmaraş’ta gazeteci olsa, basın olsa bu sorunlar daha çabuk çözülürdü…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi