Artık İşimize Bakma Vakti

Pazar günü (10 Ağustos 2014) vatandaşlarımız Cumhurbaşkanını açık ifadeyle Devlet Başkanını seçmek için sandık başına gittiler.

Sonuç; malumun ilanı gibiydi.

Ülkeyi 12 yıldan bu yana idare eden Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan % 52 oy ile Cumhurbaşkanı seçildi.

Başta Ülkemiz ve Türk İslam Dünyası olmak üzere hayırlı hizmetlere vesile olabilmesi için Yüce Mevla’ya dua etmek ve sığınmaktan başka çaremiz yok.

Hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun.

**

Her bireyin olduğu gibi bizimde siyasi düşüncelerimiz vardır. Allah var, istikrar için ülkenin geleceği için, yeni bir Türkiye için gönül rahatlığı ile gidip yurttaş olarak görevimi yaptım.

Bir ülkede çok başlı yönetim olduğunda, o ülkede kalkınma karınca hızıyla olmaktadır. Güçlü liderler, güçlü ülkeler hızlı büyümektedir. 1990’da Sovyet İmparatorluğu çöktü. İlk beş yıl iyi bir lider seçemedi. Sonra Putin Devlet Başkanı oldu. O yıllarda bu ülkenin okumuş insanları Türkiye’ye gelerek çocuk bakıcılığı yaptılar. Putin 15 yıl içinde yeniden Rusya’yı büyük devlet haline getirdi.

Rusya’da insan hakları ihlalleri yaşanıyor. Buna itirazımız yok. Ancak Rus halkı şimdi Türkiye’ye çalışmaya değil de tatil yapmaya geliyor. Bir ülkede demokrasi, insan hakları, evrensel değerler çok çok önemlidir. Ancak o ülkede açlık var ise bu değerlerin ne önemi olabilir ki? Afrika ülkelerinde her yıl açlıktan ölen yüz binlerce insanın yaşadığı ülkede özgürlük olsa ne olur olmasa ne olur?

**

2001 krizini hatırlayalım. İMF’den 1 milyar dolar alabilmek için o günkü hükümetin düştüğü zavallı durumu ne çabuk unuttuk? 2014 yılında ise bu ülke İMF’ye borç verebilecek düzeye gelmiş. Bu size bir anlam ifade etmez mi?

Bu ülkede son on yılda yapılan duble yollar, Hava alanları, Hava limanları, okullar, üniversiteler, sağlık alanında yapılar reformlar size bir şey ifade etmez mi?

Beyler millet kime ne için oy verdiğini çok çok iyi biliyor. Öyle yönlendirme v.s. ile de kolay kolay kimse kandırılmıyor. Her şey ortadadır. Herkes kimin ne yaptığını da çok iyi biliyor. Onun için millete hizmet eden, milletten karşılığını da alıyor. Çünkü bu millet vefasız değildir. Bu millet kendine hizmet edeni yıllarca iktidar eder, iktidarda tutar.

**

Seçim sonuçları sonrasında diğer siyasi parti liderlerinin konuşmalarını izledim.

Özeleştiri yapmak yerine, nerede hata yaptık diye bunları sorgulamak yerine, suçlama yöntemine başvurmaktadırlar.

Kusura bakmayın ama CHP ve MHP halka, halkın talep ve isteklerini göz önüne alarak yeni bir politik üslup geliştiremedikleri sürece Ak Parti iktidarı 2071 tarihini bile görür.

Muhalefet böyle olduğu sürece, Ak parti hep iktidarda kalır…

**

Seçimlerin Kahramanmaraş ayağına baktığımızda Erdoğan’a verilen oylar 30 Mart Büyükşehir adayına verilen oylardan daha fazladır. CHP ve MHP’nin toplam oylarına bakarak çatı adayının oyuna baktığımızda neredeyse 100 bin eksiktir. Bu 100 bin oy nereye gitti? Kahramanmaraş’ta MHP ve CHP’li seçmenlerin büyük çoğunluğu oy kullanmadı mı?

**

10 Ağustos seçimleri ve bu seçim sonuçları ile Yeni bir Türkiye’nin kapıları aralanıyor.

2015 seçimlerinden sonra TBMM’ye gelen partiler, mutlaka sistemin değişmesi noktasında bir çalışma içine gireceklerdir.

Allah ömür verir görür isek, 2019 seçimlerinde siyasi partilerin taşra teşkilatları olmayacaktır. Belki de elektronik ortamda oy kullanacağız. Türkiye değişiyor, seçmen değişiyor. Bu değişim Türkiye’yi bölgesinde olduğu kadar Dünya’da da güçlü devletler ligine çıkartacaktır.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederken, seçimlerin kentimizde bir bayram havası içinde geçmesine katkı yapan siyasi partilere, emniyet güçlerimize de teşekkür ediyorum.

Haydi hayırlısı.

Yeni bir Türkiye için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi