Altına İmza Atabileceğim Bir Yazı!....

 

Sevgili Yener Atlı'nın www.marastimes.com isimli internet sitesinde, Ak Parti İl eski başkan yardımcılarından Mehmet Beşen ile yaptığı bir sohbeti köşesine taşıyarak güzel bir yazı çıkartmış ortaya.

Prensiplerim gereği bir haber yada köşe yazısı alıntısı yapacak isem bile, sahibini arar izin isterim. Sevgili Yener, ben bu köşe yazısını yazarken aradım ama bana dönmedi... Yine de affına sığınarak  altına gönül rızası ile imza atacağım bu yazıyı alıntılarken, bu gece Hacca gidecek olan Mehmet Beşen'e ve diğer dostlara sağlıcakla  gidip gelmelerini yüce Mevladan niyaz ederim.

Sevgili Yener'in bu yazısı ile sizleri başbaşa bırakıyorum...

AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE HAKSIZLIK MI YAPTIK?.

"OKURLARA önce kısaca bir portre sunacağım!

Bir dönem Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Başta iş dünyası olmak üzere siyasetten bürokrasiye, esnafından gazetecisine hemen herkesin gönlünü fethetmiş bir dost. Büyük düşünürün, “Kimin himmeti milletiyse,o başlı başına bir millettir!” fikrinden hareketle, himmetimizi milletimiz olarak algılayıp siyaset yapan, Ak Partiye çıkarsızca bağlı bir insan.

Her zaman, toplumun sevgi, saygı, dirlik ve birliğini sağlama araçlarından olan siyasetin, hizmet için yapılması gerektiğini düşünerek attı adımlarını.

Sıkı bir Ak Partili ve iyi bir ‘Tayyip Erdoğan hayranı’ ancak MHP’lisinden CHP’lisine herkesin içtenlikle sevdiği ve bir çok insanın “dost” hanesinin en başında bulunan bir kişilik.

Herkese, özellikle siyaset yapan arkadaşlarına, dostlarına şu sözü çok sık hatırlatır: “Siyaseti kazanç ve itibar kaynağı olarak görmediğiniz zaman bu ülkeye hizmet etmiş olursunuz…” Bu söz bir anlamda onun düsturudur.

Şu anda siyasetin içinde aktif olarak yer almasa da adeta bir Ak Partili yöneticisi kadar parti propagandası yapan bir arkadaşımız.

Bu satırların yazarı olarak, bu yazıyı okuyan herkesin bütün vebalini üstüme alacak kadar iddia ediyorum ki, şu üstte yazdığım satırların hiç birisinde bir gram riya ya da bir gram abartı yoktur.

Bu insanın adı: Mehmet Beşen…

MAHİR BEY ELİNİN TERSİ İLE Mİ İTTİ?

ÖNCEKİ gün siyaset çevrelerinin çok iyi tanıdığı eski Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen aradı ve hal hatır faslından sonra direkt, yazılarımızda milletvekillerine, özellikle de lider vekil Mahir Ünal’a haksızlık yaptığımızı söyledi.

İşte satırbaşları ile Beşen’in ifadeleri:

n Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, TBMM Başkanvekilimiz Mehmet Sağlam’ın bulunduğu makam, Kahramanmaraş’ın şerefidir. Sıtkı Güvenç ve Nevzat Pakdil zaten herkesin, abisi, kardeşi, arkadaşı, içimizden biri. Yıldırım Bey çok değerli Başbakanımızın danışmanı bir milletvekili. Sevde Hanım kentin ilk bayan vekili kardeşimiz ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı. Mahir Bey bugün bakanların gücünde ve dahası Ankara’da siyasete ve bürokrasiye hakim bir konumda ve Başbakanımızın TBMM’deki vekili.

 Milletvekilleri Belediye Başkanları gibi proje ile aday olmazlar. Onlar, kentin köyünden kasabasına kadar genel problemleri, merkezi hükümetin imkanları dahilinde çözmekle yükümlüdürler.

Milletvekilini çalıştıracak olan, kentin sivil toplum örgütleri, medyası, esnafı, işadamı ve en önemlisi de bürokratlarıdır. Kentin çözülmesi gereken projelerini bürokratlar hazırlayıp Ankara’ya götürmeli ve ondan sonra da takibi hususunda milletvekiline bilgi vermelidir.

Özellikle de Mahir Bey gibi Başbakanımızın TBMM’deki vekili konumunda olan bir milletvekili bireysel işlerle değil, kendisine götürülecek genel projelerle ilgilenebilir.

Kentimiz, güçlü bir milletvekiline sahiptir. Onu yıpratmak yerine sahip çıkmalıyız, destek vererek yardımcı olmalıyız. Siyasetçisinden bürokratına kadar herkes kentin genel sorunlarının çözümü için adımı kendileri atıp çözümü için Mahir Beyi bilgilendirmelidirler.

Şunu sormak isterim: Kentin hangi problemi götürüldü de Mahir Bey elinin tersi ile itmiştir. Haksızlık yapmayalım, bu güçlü milletvekilinin gücünü kentimiz lehine kullanmanın yollarını arayalım…

İşte sevgili Mehmet Beşen dostumuzun söyledikleri bunlar.

Takdir okurların…"

MAHİR ÜNAL VE GÜCÜ

Ak Parti MKYK'da Mahir Ünal'ın adı yazılmayınca, kimileri hemen bir dedikodu üretmeye başladı.

"Başbakan çizdi..v.s."

Parti tüzüğünü ve teamülleri bilmeyen bu insanlara bir gazeteci olarak cevap vermem gerekiyordu ve vermiştim de...

"demiştim ki; Partilerin TBMM'deki grup başkanları MKYK'nında üstünde olan MYK'nin doğal üyeleridir. Bilmiyorsanız araştırın!"

Ak Parti grubunda ve hükümette eskiden tanıdığım isimler var. Zaman zaman telefonla da olsa konuşma imkanımız olur. Bunun dışında komşu kentlerden de tanıdığım vekiller ve parti görevlileri var. Sohbetlerimizde Mahir Ünal'ın gücü konusunda kimsede itiraz olmadı.

Sevgili Yener Atlı,  Mehmet Beşen beyin konuştuklarını o kadar güzel kaleme almış ki bunu daha fazla insana okutmamız gerekiyordu.

Bu siteyi ve benide takip eden dostlarımından bu yazıdan haberi olması için köşeme alırken, Sayın Ünal'ı ilk kabine değişikliğinde BAKAN olarak görme arzusu taşıyoruz. Bize Sayın Başbakan iki müjdeyi birlikte yaşatacak, bunun da sinyallerini alıyoruz.

Biraz sabır....

**

Kahramanmaraş değişecek, biz değişceğiz!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi