Ak Parti ve Merkez

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Ak Parti açısından çok çok önemli bir seçim olarak görülmektedir. 400 milletvekili hedefi ile yola çıkan Ak Parti bu sonuca ulaşabilmesi için Kahramanmaraş'ta ki milletvekili sayısını da artırmayı hedeflemiş olacaktır.

Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşırsa ülkedeki yönetim sistemini değiştirerek Başkanlık sistemini getirmek istiyor. Bazıları rejim değişecek diyor. Oysa rejim ve sistem farklıdır. Bu ülkenin rejimi Cumhuriyet olup yönetim sistemi ise parlamenter sistemdir. Yönetim seçimler eliyle her 4 yılda bir el değiştirir. Bu değişimin aracı da siyasi partilerdir.

**

Kahramanmaraş için önerilerimizi ve öngörülerimizi yazmaya devam edecek olursak; 2011 Milletvekili listesi gibi kentle bağı az olan isimler konur ve sizde bu listeye oy verin denilirse buna itiraz seslerinin çok fazla çıkacağını düşünüyor ve sandıkta oy kaybına uğrayacağını iddia ediyorum.

Ak Parti mevcut 6 milletvekilini korumak ve bu sayıya 1 ilave edebilmesi için toplumda karşılığı olan, halkın sevdiği ve tasvip ettiği isimleri koymak zorundadır.

Kahramanmaraş'ta Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'a sokaktaki halkın tepkisi değil sevgisi ve muhabbeti vardır.

Ancak Kahramanmaraş kent merkezinde yaşayan 600 bin seçmen şehirde evi olan, hafta sonlarında Kahramanmaraş sokaklarında göreceği, Ankara'ya gittiğinde de bir çay ikram edeceği milletvekili adaylarını listede görmek istiyor. Bunu da istemekte hakları olduğunu düşünüyorum.

**

Kahramanmaraş kent merkezinde öne çıkan halkın beklentilerine cevap verebilecek isimler vardır. Merkez noktasında Mahmut Arıkan, Serdar Erdoğanyılmaz, Veysi Kaynak, İdris Tezcan, Mustafa Poyraz, Uğur Dilipak, İrfan Karadutlu, Mehmet Sabancı gibi isimleri sayabiliriz. Mutlaka hatırımıza gelmeyen atladığımız çok daha değerli isimler olabilir. İsim noktasında takılmak yerine merkezi temsil edeceğine inandığımız en az üç yeni ismin listelerde yer almasının bir mecburiyet haline geldiğini anlatmaya çalışıyorum.

Siyaset cephesinde son dönem yetişen siyasetçi arkadaşlarımdan bazıları yerel ile genel seçimleri ayrı değerlendirelim. Yoksa yanlışa düşeriz diyorlar. Onlara diyorum ki;

Ak parti 2011'de 390 bin oy aldı.

30 Mart 2014'de 360 bin oy aldı.

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 382 bin oy aldı.

Beyler Ak Parti alabileceği oy'u alıyor. Ancak MHP 2011'de 77 bin oy almışken 30 Mart seçimlerinde 181 bin oy aldı. MHP ve Ak Parti oylarını korumaları halinde nasıl bir tablo çıkar ortaya? Bunu sorgulamak lazım değil mi?

**

Biz diyoruz ki; Ak Parti merkeze ağırlık vermez ise mevcut oylarını korusalar bile MHP'ye yönelişi ancak merkez adayları göstermesi ile mümkün olur. Yoksa farklı sonuçlar ortaya çıkar diyoruz. Diyoruz ama biz dinliyoruz.

Bakalım Ak Parti listeleri nasıl olur?

7 Nisan'da listeler belli olduktan sonra bu konuya tekrar gireriz. Şimdilik bu kadar!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi