Acaba Yazsam Mı?

Son iki yazımda şifalı bitkilerden bahsetmiş, bu bitkilerin faydalarını anlatmaya çalışmıştım.

Türkiye’de açıktan satılan su gibi hastaneye giden her hastaya antibiyotik yazıldığı dönem geride kalırken, doğal ve tıbbi tedavi araçlarının da önemi her geçen gün artmaktadır. Sağlığını kaybeden bir toplumdan sağlıklı kararlar beklemek mümkün değildir.

Sağlık Bakanlığının antibiyotik kullanımı konusunda yaptığı çalışmayı önemsiyorum. Doktor değilim ancak antibiyotiklerin insan bünyesinde zamanla büyük tahribatlar yapacağına da inandığım için antibiyotik kullanımına kısıtlama getirilmesini çok doğru buluyorum.

Doğada antibiyotik etkisi yapan ve insan vücuduna da zarar vermeyen bitkisel ilaçların bilinçli kullanımı ve yaygınlaşması için de Sağlık Bakanlığının atacağı adımlar olması gerektiğini düşünüyorum. Son iki yazımda tanıtmaya çalıştığım Göz Otu ve Koyun Gözü çiçeği ile ilgili çok güzel dönüşümler aldım. İnşallah günümüzde günlük hayatta karşılaştığımız soğuk algınlığı, grip, ses kısılması, nefes darlığı gibi hastalıklara şifa veren bitkiler ile ilgili bilgilere ulaştığımda bunları mevsimine göre yazmak ve toplumun dikkatini çekmek istiyorum. Yani bitkilerle ilgili yolculuğumuz devam edecek…

**

MHP İl Başkanlığı seçimleri

Milliyetçi Hareket Partisinin İl Kongresi 5 adayın çekişmesine sahne oldu. Seçimler Ömer Özkan ile Süleyman Öner mücadelesi şeklinde geçti.

Son hesapta ise uzun yıllardır tanıdığım bir dönemde MHP’den İl Genel Meclis üyesi olarak Afşin’i temsil eden Süleyman Öner İl Başkanlığına seçildi.

Siyasi partiler içinde yapılan yarışları aile içi olarak görür ve bu konuda mümkün olduğunca kalem kavgasından uzak dururum. Bu sebepten de düşüncelerimi seçim öncesinde toplumla paylaşmadım. Benim de kazanmasını istediğim arzu ettiğim bir isim vardı. Ama o kazanamadı diye de kazanan için olumsuz cümle kurmam. Nihayetinde kararı delegeler verdi. Ve verilen karara da herkes saygı duymalıdır.

Bize düşen yeni başkan Süleyman Öner ve ekibine başarılar dilemektir. Başarılar diliyoruz…

**

Bu akşam Fatih Erkoç ile Aksu Tv’deyiz!..

4.4.2014 tarihinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Fatih Mehmet Erkoç ile bu akşam Aksu Tv’de Mesut Tuğrul beyin hazırlayıp sunduğu Moderatör proğramında bende konuk olarak katılacağım.

[email protected] adresine Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Erkoç’a sorulmasını istediğiniz soruyu yazıp atabilirsiniz. Bu arada 05336022877 numaralı cep telefonuma da mesaj atabilirsiniz. Mümkün olduğunca sizin sorduğunuz soruları sormaya çalışacağım.

Zaman zaman bu tür proğramlarda programa katılan gazetecilere önceden sorular verildiği ve bu soruların dışına çıkılmadığı yönünde bir algı var.

Ben bu güne kadar buna şahit olmadım. Ve bana böyle bir teklif getirilirse de o programa katılmam. Kendimce prensiplerim vardır. Ancak bir provakatör gibi de davranmam.

Haddimi bilirim. Bu şehri çok iyi tanıyan biri olarak, ne kendimi kullandırırım ne de kimseyi zor durumda bırakacak bir soru sormam. Çünkü saygı dediğimiz bir şey var.

Güzel ve keyifli bir program olacağını düşünüyorum. Sayın Erkoç şehre yapacağı projeleri anlatır muhtemelen. Bizlerde şehrin öncelik bekleyen sorunlarını gündeme getirir bunları ne zaman hangi projelerle çözmeyi düşünüyorsun diye sorular yöneltiriz.

Programa konuk olarak katılacak olan Sayın Serdar Erdoğanyılmaz ve Sayın Ali Eskalen’de bu şehrin sorunlarını takip eden ve çözüm öneren iki güzel isimdir.

Şimdiden keyifle takip edeceğinize inanıyor, akşam Aksu TV ekranlarında görüşmek üzere diyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi