Abdulhamithan Camii ve Düşüncelerim!...

Bana göre Osmanlı İmparatorluğu döneminde en önemli bir padişah olarak gördüğüm, yüreğimde muhabbet beslediğim, hürmet gösterdiğim cennet mekan Abdulhamithan’ın adının kentin en büyük camisine verilmesini her zaman destekledim, bu muhteşem ismi bu muhteşem mabede verenlere de hep hürmet gösterdim.

Bu muhteşem mabedin önüne kondurulan bir bina var ki; hep buna itiraz etmişimdir. Adana yolundan gelirken bu muhteşem sanat eseri bütün görkemiyle karşımıza dikilirken, o ucube bina bu güzelliği perdelemektedir.

Bu şehirde yaşayan bir birey olarak, benim ekonomik gücüm olsa o binayı satın alır ve yıktırırdım.

Bu cennet mekan ulu hakanımızın adına, şanına layık mabedimizde Türk İslam estetiğinin, zerafetinin bütün güzellikleri gösterilmek isteniyor.

Çok titiz bir çalışma olduğu muhakkak.

O gün değerli hocamız Ömer Faruk Şirikçi bizleri davet ettiğinde, mabedin içini gezme ve yapılanları görme, inceleme fırsatı bulduk.

Yapımına 1993 yılında başlanılan bu büyük yapı Türkiye’de 20 yıl sonra görkemli mabedler arasında sayılacaktır diye düşünüyorum.

Şehrin hemen hemen her yerinden gözüken bu değerli camimiz Kahramanmaraşlı hayırseverlerin desteğiyle hayat bulmaktadır. Bu yüz akımız olacağına inandığım mabedimize keşke imkanlarımız olsa da bizlerde destek verebilsek. Keşke birkaç gün olsa bile gidip orada çalışabilsek, emeğimiz sinse, katkımız olsa.

Ne yapalım, bize de ancak bu güzel mabedi yapanları takdir etmek, ve hayırlarının kabulü için Allah’a yalvarmak düşüyor.

Kim “veren el yerine alan el olmak ister”  Bu güzel mabedimizin yapılmasında emeği olan ilk günden beri işin içinde olan, emek, zaman ve para veren değerli yöneticilerimizi de en kalbi duygularımla teşekkür etmek, ve önlerinde saygıyla eğilmek istiyorum.

Değerli yöneticiler mabedimizin hiçbir yerinde en ufak kusur olmaması için canla başla çalışıyorlar, en ince detayı gözden geçiriyorlar.

Belki bir yıl sonra içinde huzurla ibadetimizi yapacağımız bu cami Kahramanmaraş’ın prestij eserlerinden biri olacaktır.

Bu mabedimizde otopark sorunu yaşanacaktır. Camii etrafına yapılaşmaya izin verilmemelidir. Mutlaka en az 2000 aracın par edilebileceği oto park hayata geçirilmelidir.

Yöneticilerimiz 400 araçlık kapalı otopark yapılacağını ifade ettiler. Bu yeterli değildir.

Mabedimizin bütün alanlarında daha önce yapılan yapıların istimlak edilmesi ve güzelliğin ve zerafetin ortaya çıkarılması gerektiğini özellikle vurgularken, oto park sorunu da şimdiden çözülmelidir.

En kalbi muhabbet ve duygularımla bu değerli eserimize maddi ve manevi destek veren, hizmet eden bütün dostlarımıza, büyüklerimize teşekkür ediyorum.

Allah razı olsun!....

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi