Abdulhamithan Camii?

Kahramanmaraş’ın görkemli bir yapısı olarak, şehir dışından gelen dostlarımıza gösterdiğimiz bu güzel camimiz her geçen gün estetiğini yitiriyor.

Bu kahraman şehrin insanlarının verdiği maddi destekle yapılan bu güzel camimizin etrafına yapılan müştemilatlardan oldukça rahatsızız. Ben bu güne kadar yapılan yeni eklentiler için hiç eleştiri yapmadım. Sorumluların bir bildiği vardır dedim ve saygı gösterdim.

Ancak bir iki gün önce değerli dostumuz Halit Kaynak beyin annesinin vefatı sonrasında uğradığımız taziye ziyareti ve o bölgede yapılanlara bakınca, bu şehrin bir evladı olarak yönetime yanlış yaptığını söylemem gerektiğini düşündüm.

Son iki yıldır Cuma namazları için bu camiye gidemiyorum. Çünkü gittiğimde arabamı koyacak yer bulamıyorum.

Yaklaşık 10 bin insanın aynı anda namaz kılabildiği bu güzel camimize doğal olarak en az 2000 araçlık bir otopark yapılması gerekiyordu. Ne yazık ki bu sayının yarısı bile olmayacak bir otopark inşaatı yapılmaya başlanıldı.

O günkü ziyaretimde otopark olarak yapılan yerin yola bakan kısmına market yapıldığını öğrenince doğrusu çok üzüldüm.

Camii yöneticilerine çağrıda bulunuyorum.

Yaptığınız yanlıştır.

Hemen bu yanlıştan dönmelisiniz.

Camii ve etrafına yapılan müştemilatlar nedeniyle adınız para ile anılmaya başlandı. Aynı sözlerle muhatap olmak istemiyorsanız bu market işini sonlandırmalısınız.

Yok inat ederseniz, bu inadınızda ısrarcı olursanız, toplumdan gördüğünüz saygı biteceği gibi, insanlar sizler için hiç de hoş olmayan yakıştırmalar yapacaktır.

Benden uyarması!...

**

KAHRAMANMARAŞ’IN METROYA İHTİYACI YOK!..

Kahramanmaraş dışında var olan dünyadan habersiz insanlar son günlerde metro muhabbetine girdiklerini duyuyor ve üzülüyorum. Türkiye’de Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentler dışında yapılan metroların çalışmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Komşu Gaziantep bile 1 milyon 700 bin nüfusu ile metrodan zarar ederken 500 bin nüfuslu Kahramanmaraş’a metro yapmak, paraları çöpe atmakla aynı eş değerdedir.

Birileri para kazanacak diye metro yapılmasını savunacak değiliz.

Kahramanmaraş’ta öncelikle kent içi trafiği rahatlatacak yeni yollar ve mevcut yollar ile ilgili çalışmaların yapılması ve yeni projelerin hayata geçmesi elzemdir.

Kenti içi normal trafiği bile rahatlatılmamış bir kente metro yapmak o şehirde yaşayan insanlarla dalga geçmek demektir.

Şu seçim döneminde siyasiler söz ve vaadlerde bulunurken, şehrin temel sorunlarına yönelik çözüm önerileri ortaya koymalıdırlar.

Biz siyasilerden hayali projeler değil, insanı rahatlatacak projeler istiyoruz.

Bu kent şu anda büyük bir kasaba görünümündedir. Öncelikle bu şehirde geniş yollar ve bulvarlara ihtiyaç vardır.

Yeni kurulacak Belediye ve kamu binalarının mevcut trafiği daha da bunaltacak bölgelere değil de, cazibe merkezi oluşturacak yerlerde planlanması gerektiğini düşünüyorum.

Öyle laf olsun torba dolsun tabirini gerçek hale getirecek altı astarı olmayan ve toplumsal karşılığı bulunmayan proje ve sözlerden siyasileri uzak durmaya davet ediyorum.

Kahramanmaraşlı aptal değildir.

Kahramanmaraşlı her şeyi görüyor ve takip ediyor.

Onun için siyaset yapan insanlar, gülünç duruma düşeceğiniz uçuk kaçık projelerden de uzak durmalısınız.

Bizden hatırlatması!...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi