Kurt Sürüye Yaklaşıyorsa Çoban Görecek !

Mesele uzun o orada dursun..

İnsanımız bilmediği , tanımadığı , kişiye düşmandır..

Temel demiş ya : Sen babamı tanıyor musun ? Amcamı, dayımı , dedemi, tanıyor musun ?

Adam : Yok demiş

Temel : O zaman niye konuşuyorsun ?

Hascevher yönetim kurulu başkanı Hacı Dinçer’in babasını da tanırdık, bu sebeple bugün bir iki kelam söz etmek istiyorum.. kendini de tanıdığıma göre hakkım vardır..

Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hacı Dinçer ile sohbet ettik..

Yeni göreviniz hayırlı olsun dedim..

KMTSO da Mehmet Balduk başkanın yönetimde idi.. sonra KOSB yönetim de idi.. buralara yabancı biri değil.. Maraş Sanayi kuruluş temelinde var..

Bizde eksiklik olduğunu gördüm.. o da şu ki , dostları daha sık ziyaret etmek gerekir.

Bir gazeteci olarak , herkesle oturup sohbet etmek gerekiyor.. Hacı Dinçer ise can kulağı ile dinlemek gerekiyor.. o Sanayicilik ve İhracatın hocası..

KOSB Başkanı Hacı Dinçer beyden çok güzel sözler, fikirlerini, düşüncesini aldım.

Söze şöyle başladı..

Mehmet Balduk Üniversitesi Mezunuyum.. 4 yılda üniversiteyi bitirdim, Merhum Başkanımız , Rektörümüz Mehmet Balduk ağabeyden müsaade isteyerek ticaret atıldım.. Bugün başarımın altında yatan gerçek bu ! Mehmet Balduk Üniversitesinde iyi bir eğitim aldım..

Hacı Dinçer: Üniversitesini söylediğinde şunu gördüm ki , artık ders verme zamanı gelmiş, bir Doç.Dr Hacı Dinçer olmuş.. Bilgi ve Sanayici kültürü oluşmuş.. Alıcısı olursa bu birikimini Kahramanmaaşlı genç kuşaklara bir hoca olarak ders vermesi gerekir.. Mehmet Balduk Üniversitesini devam ettirmeli.. diye düşünüyorum..

Merhum Sakıp Sabancı : “ Yatırım , yatırım, Fabrikanın arkasından inşaatı eksik etmeyeceksin , yeni yatırım , yeni fabrika yapacaksın” diyordu..

Hacı Dinçer de Deprem sonrası Maraş'tan kaçıp gitmemiş , fabrikasının yanına bir ilave yaparak biraz daha alan açmış.. yani yatırım yapmış..

Hacı Dinçer beyi dinliyorum..

Her horoz kendi çöplüğünde öter, Bizde ayağa kalakalacak, işimizi büyüteceksek, Ankara , İstanbul veya başka ilde değil Kahramanmaraş’ta büyüyeceğiz.. ama Sanayicinin önünü açılması gerekiyor..” diyor..

Enerji indiriminden, yatırıma destek verilmesi gerekiyor..

Haklı, OSB bir an önce bitmeli parseller büyük olmalı, ufuk vizyonlu sanayicimiz yatırım yapmalı.. daha çok büyümeli, teknoloji yatırımı yapmalıdır..

Dinçer: “ Dün iki makine ile başlamıştık.. Bugün burası bize yetmiyor, Hascevher olarak bize daha büyük binlerce dönüm yer gerek.. sadece benim için değil, her sektör için büyük yer gerek.. Teknoloji gelişti, 20 -30 yıl önceki Tekstil makinaları ile bugünkü aynı değil, makinaları yenileyecek olsan eski yere sığmıyor büyük yer gerek..

Bir makine ile dokumaya başlayan Kahramanmaraşlı biri iki etti , iki üç oldu, önceki yaptığı bina ona yetmez oldu.. ya işini büyütecek ya da kapatacak bu sebeple tüm sektörler için yeni OSB den acilen yerlerin verilmesi ve fabrikaların kurulması gerekiyor..

Dün : " Muhasebeci, Çaycı, yemekçi , bekçi hepsi bendim.. baktım iş öyle olmuyor, bugün kurumsal yapıda ortaya çıkan düzen ve fabrika hayatında , çok büyük idare binası, çok büyük fabrika binası, depoları, çevre düzeni gerekiyor..

Ekonomik krizlerden çıkmanın yolu büyümek.. Bu sebeple Kahramanmaraş sanayi OSB ‘lerde daha geniş yerlere taşınmak zorunda.." olduğunu söylüyor..

Tabi sohbetimizin tamamını yazma imkanımız olmadı.. çok derin konulara girdik.. ancak özeti özetini yazdım, bugünden sonra en az 15 günde bir ziyaret ederek güzel fikirlerini şehrimizin sanayi ve ihracatçı hocası olarak söylemlerini yazacağım inşallah diyorum..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi