Kahramanmaraş depremleri yetimlerine 2 bin TL destek! 23 yaşına kadar verilecek!

Kahramanmaraş depremleri yetimlerine 2 bin TL destek! 23 yaşına kadar verilecek!
Kızılay, Kahramanmaraş depremleri sonrası yetim kalan 532 çocuğa 2 bin TL destek verdiğini duyurdu. Verilen bu desteğin 23 yaşına kadar devam edeceği bildirildi.

Türk Kızılayı, Ramazan yardımlarına devam ederken, yetim çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için düzenli nakdi destek sağlıyor. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerde gerçekleştirdiği Yetim Destek Programı kapsamında, 3 bin 235 ebeveyn kaybı yaşamış çocuğa 14.791.500 TL’lik destek sağlarken, 532 yetime de aylık 2000 TL düzenli yardım ulaştırıyor.

Bu desteklerin yetim çocuklar 23 yaşına kadar devam edeceği bildirildi.

Türk Kızılayı, şubeleriyle birlikte her yıl yaklaşık 50 bin ebeveyn kaybı yaşamış çocuğa yönelik ayni veya nakdi yardım çalışmaları yürütüyor. “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” sloganıyla yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay, deprem bölgesinde özellikle kırılgan aile gruplarından seçilen 532 yetime temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yönelik aylık 2000 TL’lik düzenli destek vermeye başladı. Depremlerden etkilenen 10 ilde anne, baba veya her iki ebeveynini kaybetmiş yetim ve öksüz kalmış çocuklara verilen düzenli nakit destekler, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Malatya, Elâzığ ve Diyarbakır’da uygulanıyor.

Kızılay Yetim Destek Programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri iş birliğiyle Kızılay şubeleri ve Kızılay Toplumsal Hizmet Merkezleri tarafından kurulan profesyonel ekiplerle yürütülüyor. Program kapsamında, yardım çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler düzenlenerek her çocuğun toplumla iç içe olması sağlanıyor. Ayrıca uzman ekipler tarafından yürütülen psikososyal destek süreçleriyle de yetimlerin duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına odaklanılıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.