Gazeteci Mustafa Nuri Şirin’den çağrı: “Mücbir sebep hali uzatılmalıdır!”

Gazeteci Mustafa Nuri Şirin’den çağrı: “Mücbir sebep hali uzatılmalıdır!”
Gazeteci Mustafa Nuri Şirin sosyal medya hesaplarından STK, iş dünyasına ve hükümete seslenerek; Kahramanmaraş ve depremin vurduğu şehirlerde Mücbir sebep halinin uzatılmasını istedi.

Uzun yıllardır ulusal ve yerel gazete. İnternet sitelerinde aktif olarak çalışan Ede Ejans haber sitesinin Genel Koordinatörlüğünü yapan Gazeteci Mustafa Şirin 6 Şubat Depremlerinde birçok yakınını kaybettiği gibi evini de kaybetmişti.

Kahramanmaraş’ın sorunlarını sık sık dile getiren Şirin, sosyal medya hesaplarında, esnafların mağdur durumda olduklarını henüz evlerine etkmek getirecek kadar işlerini toparlayamadıklarını bu sebepten dolayı da mücbir sebep halinin uzatılması için İş Dünyası STK’lar ve Hükümete çağrı yaptı.

“Türkiye’yi yasa boğan ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği asrın felaketi 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden 1 yılı aşkın bir zaman geçti. 11 il'de yıkıma neden olan ve ekonomiye maliyeti 100 milyar doları aşan felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken, deprem illerinde uygulanan Maliye ve SGK'ya yönelik yükümlülükleri kapsayan “mücbir sebep hali” uygulaması 30 Nisan 2024 Salı günü sona eriyor.

Bölge iş dünyası temsilcilerinin ortak demeçleri ise sürenin yeniden uzatılması yönünde ama iktidar kanadından henüz bu yönde somut bir ışık gelmedi.

Depremzede iş insanları, esnaf ve sanatkârlar, mücbir sebep süresinin sona ermesiyle ortaya çıkacak vergi yükünün altından kalkmanın imkânsız olacağına dikkat çekerek, “Ertelenen vergi ve borçlarımız Nisan ayı sonunda sonrasında dağ gibi önümüze çıkacak. Bölgede hiçbir esnaf ya da işletmenin bunu karşılayacak gücü yok. Süre en az 1 yıl daha uzatılmalı. Geçmişte yaşanan Van depreminde bu süre 7 yıla yakın uzatılmış. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş olarak bizimle birlikte toplam 4 il ve 2 ilçede bu sürenin en az 1 yıl daha uzatılmasını istiyor ve bekliyoruz” çağrısı yaptılar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.