İsrail 116 Gazeteciyi Öldürdü !

Bugün 10 Ocak ve bizce üç anlamı var !

10 Ocak İdareciler günü: Yani Vali ve Kaymakamların günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak İsrail tarafından şehit edilen 116 Gazetecini Günü! Onlar çalışırken İsrail Keskin Nişancıları tarafından vurularak görev şehidi olan meslektaşlarımızın günü olması gerekiyor ki, olamıyor..

Basın Mensupları ki , önce iğneyi kendimize : Kahramanmaraş'lı bir araya gelemediğimiz gibi Türkiye ve Dünya da gazeteciler bir araya gelemiyoruz 116 gazeteci keskin nişancılar tarafından kuş gibi vurulurken sesimiz çıkmıyor bugün çalışan gazeteciler günü haydin davul zurna ile kutlayalım..

Az Tarih ve Hatırlama :

10 Ocak 1971 Yılında Mülki İdare Amirleri sınıfının ihdası ile yapılan ilk mesleki toplantının başlangıç olarak kabul edilmesiyle, Türk İdareciler Derneği tarafından 1978 Yılı Genel Kurulu’nda ‘’10 Ocak İdareciler Günü’’ kabul edilmiştir.

Bugün Sayın valimiz Mükerrem Ünlüer başta olmak üzere..

Vali Yardımcıları : İbrahim Şenkon , Batuhan Taşgın , Cengizhan Ankara . Muhammed Akın , Emre Cebeci , Miraç Akbulut , Ekrem Ender Ergün

İlçe Kaymakamlarımız : Salih Çiğdem Onikişubat Kaymakamı, Fatih Çelikkaya Dulkadiroğlu Kaymakamı, Muhammed Kaya Pazarcık Kaymakamı, Adnan Doğan , Çağlayancerit Kaymakamı , Orhan Aya Andırın Kaymakamı , Mesut Coşkun Ekinözü Kaymakamı , Oray Güven Nurhak Kaymakamı , Mustafa Nevzat Mercan Türkoğlu Kaymakamı , Ömer Faruk Duman Göksun Kaymamamızın da günü ..

Valimiz , Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımızın günü bugün..

Bugün bizim günümüz : Çalışan Gazeteciler Günü, bir türlü bir araya gelemeyen çalışan gazetecilerin günü..

Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1962’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama gündür.

1961'de 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunun yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı "Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.

Bizim gençlik dönemimizde yanı 44 yıl önce : şekerini, çiçeğini alan STK başkanları sevenlerimiz bizi iş yerlerinde ziyaret ederek günümüzü kutlarlardı.

Bugün ise : tam tersine döndü.

Geçmiş yıllarda valimiz, Kaymakamlarımız, Gazeteciler ortak gün yapar bir yerde toplanır sohbet eder yemek yerdik.. günü anlamı sebebi ile mülki idare amirimizi ve daire müdürlerimiz bir araya gelirdik.

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi