Hanefi Mahçiçek Stadyumu!

Yeniden Refah Partisi Onikişubat İlçe Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda Kahramanmaraşspor kulüp başkanı Fatih Ceyhan'ın basın toplantısına gittim..

Projelerini tanıttı.. Kahramanmaraşspor ve stadyum meselesine gelince biraz hafızamızı tazeledi.. Bu stadyumları yıkmak için Hayrettin Güngör verdiği mücadeleyi anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından 100 Milyon destek alarak buraya arana yapacağım diyerek ,önceki dönem belediye başkanı yaptığı stadyumu yıkmalarını hikayesini anlattı.

Sağlam ve depreme dayanıklı olan stadyum göz göre göre yıkıldığını Kahramanmaraşspor maçlarını dış sahalarda oynadığını sözlerine ekledi..

Başkan Hayrettin Güngör projeyi anlatırken 3 ayda yapıp bitireceklerdi ! 5 yıl geçti bir çivi bile çakamadığımız gibi hazırkinden de olduk..

Depremin yıkamadığı 12 Şubat Stadyumunu da çürük diye yıktık..

Maraş’ın kaderi ! Bizim seçtiğimiz belediye başkanları bir önceki belediye başkanların yaptığını yıkmak üzere göreve geliyorlar.. onu tarih den silmek için ne yaptı ise onu yıkıyor..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör : Pandemi diyecek , Deprem diyecek ama 5 yıl geçti hani bizim Arena stadyumumuz nerede ? Sayın başkan..

Bu bölüm basın bülteninden:

(Terminal ve Stadyumla İlgili Detayları Anlattı

Güngör, “Şehirlerarası Otobüs Terminali’mizde ciddi bir modernizasyon çalışması gerçekleştirdik. İnşallah burayı da bir ay içinde hizmete açmış olacağız. Şehir merkezimizdeki bir diğer yatırımımız ise Stadyum olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın 100 Milyon TL ilave destekleriyle, içinde tam olimpik yüzme havuzunun da yer alacağı 120 dönümlük alan üzerinde birçok spor dalına uygun bir spor kompleksi kazandırıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.)

Hanefi Mahçiçek Stadyumunu yıkarak yerine çok gösterişli Arena yapacaktık ama maalesef yıkmakla kaldık , bugün ise konteyner kent var yerinde.. Böylece Hanefi Mahçiçek adını silme başarısını gösterdik..

Yazık : Arena stadyumlarını yapan müteahhit dostuma sordum, para hazır olsa bile bunun imalatı 3 yıl sürer diyor, Hayrettin Güngör başkanımız 3 ayda yapıp hizmette açacaktı ama maalesef !..

Şehrin sembolü olan : Turistlerin önünde resim çektirdiği sarı binayı niye yıktık, bugün o bina ayakta kalır, valilik, kaymakamlık, bir çok kurum o binada görev yapardı ! Yıktık elimize ne geçti ?

6 ayda toprak seviyesine kadar yıka bildik, otopark bölümü ise bugün toprağın altında duruyor , yazık oldu Kahramanmaraş’ımıza Sarı Binamıza!

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi