Dönüm Noktası 7

Önce Yanlış Milletvekili adayları ile başlayan aday sürecinde Ak Parti bir vekilini kaybetti.. vatandaş ikaz etti.. bunu anlamak istemeyenler ve o yanlış vekiller ak Partiye Kahramanmaraş gibi kalesinde seçimi yanlış adaylarla kayıp ettirdi..
Netice baktığımızda : Kahramanmaraş 5 yılı gitti.. Ak Parti ise topal ördek konumuna düştü.. toplamda baktığımızda biz kaybettik..
Seçimi kazanan Belediyelerde taşkınlık, çılgınlık hat safada devam ediyor, Cumhuriyetin sinir uçlarına dokunmaya başladılar.. Bir süre sonra Kayyum ataması görürsek şaşırmamak gerekir ! Bir uyarı !..
7 günden beri yazıyorum:
Ak Parti Vekilleri çıkıp bir kelime etmiyorlar.. özür dileriz yanlış yaptık demiyorlar , yazık ! Çok yazık !
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “ MHP oyunun artığını söylüyor ve onu savunuyor.. bize yazı gönderiyor yüzde 16 diyor ama yüzde 99 bile olsa belediyeler gitti, ben avcının lafına değil , çantasının içindeki cubpala bakarım..
Ak Parti ise : Huzur içinde bir seçim yaptık savunması yapıyor.. güle oynaya gidiyor..
CHP, ittifaksız olarak katıldığı 31 Mart yerel seçimlerinde, 1977 seçimlerinden sonra resmi olmayan sonuçlara göre birinci parti olarak tarihi bir başarı elde etti. CHP’nin kazandığı oy oranıyla 1989’da Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin elde ettiği başarıyı geçtiği görülüyor. Bir önceki yerel seçimlerde üç büyük şehirde de zafer elde eden CHP mevcut başarısını korurken yanı sıra uzun yıllardır sandıkta birinci çıkamadığı şehirlerden de teveccüh almayı başardı.
Bunu MHP ve Ak Parti görüyor mu ?
Görseler şunu yaparlardı:
Belediye Başkanı aday adayı olanları aday yapmadık, olmayanlardan aday seçtik suç bizim günah bizim özür dileriz ?
Belediye Meclisi aday adayı olanlardan aday seçmedik suç bizim özür dileriz..
Halkın isteklerine kulak tıkadık, yanlış adaylarla gittik özür dileriz..
Kısaca : Benlik hırsımıza yenildik, dersimizi aldık Kahramanmaraş halkından özür dileriz deseler erdemlilik olacak mesele bitecek ama maalesef halen kaf dağının üzerinde geziyor bu vekiller ve yönetim..
Emanet oylarla Belediye kazanan Yeniden Refah Partisi ise çok fazla havalandı , yere çakıldığı zaman nerede hata yaptık diyeceklerini bugünden görüyorum..
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu basın , Anadolu insanını samimi olarak dinler gerekli düzetmeleri yaparsa 5 yıl sonra Emanet verilen oylar ak partiye döner..
evde yatıp ciğeri yanan vatandaş sandık başına gider..
Bu seçimin galiplerinden biri de boş oy atan veya sandıklara gitmeyen seçmendir..
Ama bu adaylarla değil, insan aklı ile dalga geçen bunlarla değil.. yeni adaylarla yola devam edilmeli..
Biz köylüyüz bildiğimiz tarım , bahçecilik diyor bir dostumuz: Ağaç yaşlanır, çalılamaya başlarsa , budarız baharda yeni ışkınlarla gençleşir.. gür olur iri olur, bol meyve verir.. “ diyor..
Ak Partinin de usta bahçıvancılar tarafından budanması gerekiyor.. kuruyan, kendine çalışan kibirli , dalların kesilmesi gerekiyor..
Sözün özü : 7 günlük yazının özü şu : Ak Parti 2024 Nisan ayında yeniden kurulmalı , parti yerel yönetimler kuralları değişmeli, 2002 Fabrika ayarlarına dönerek 1 Mayıs 2024 günü 5 yıl sonra ki seçimler için çalışma başlarsa , kaybettiği oylarını toplar..
Dost acı söyler ama doğruyu söyler..
Tablodan ders çıkarmayanları partinin dışına atmak gerekiyor benim gördüğüm bu ya Allah diyerek yeniden ayağa kalkmak için bu şart.
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi