Cahilim Başım Dönüyor!

Bu çalışmanın amacı görsel bir aktör olan fotoğrafın lider imajının kurulmasında nasıl bir role sahip olduğunu ortaya koymanın nasıl olacağı bize örneklerle öğretildi.

Bir başka deyişle bu çalışmada toplumsal hafızanın biçimlendirilmesinde ve toplumun zihninde bir lider imajının oluşturulmasında fotoğrafın nasıl bir işlev üslendiği ince ince bizlere ustalarımız anlattı.

Görüntülere bağımlı yaşam biçimlerinin tüketildiği günümüzde toplumsal yapı içerisinde yer alan olayların inandırıcılığı ve/veya ispatı, durağan ya da devingen görüntüler üzerinden kurulabildiği gibi, kimi zaman da bir takım aktörlerin kitlelerin tercihlerinin belirlenmesinde ve/veya yönlendirilmesinde kurgulanarak sunulan bir imaj üretimi olarak kitle iletişim araçlarında gazete, interenet haber siteleri, sosyal medya, televizyon, dijital dünya kullanılmaktadır.

Kitle iletişim araçlarının teknolojiye uyum sağlaması sonucunda gazete, televizyon ve İnternet portallarının yeni bir iletişim tarzı olarak tüketilir hale geldiği görülmektedir.

Belediye Başkan adayları, Muhtar adayları , bir fotograf ustasından aday resmi , lider resmi nasıl çekilir bunun danışmanlığını almadan , eline fotoğraf makinasını alan usta fotografçı ustası oluyor..

Nitekim önceleri gazete sahiplerinin radyo ve/veya televizyon , dergi fotoğrafçıları çok önemli idi.. Fotoğrafçı , Kameraman vazgeçilmez unsuru haline gelen sektörde : internette , sosyal medya ağları da hayatımıza girince . Haber portalları ile telefonların iletişiminin sağlandığı ve gelişmelerin cep telefonlarına yollanan mesajlar aracılığıyla anında kişilere iletilir hale gelmesi teknoloji, haber ve birey bağlantısının en hızlı yayıldığı günümüzde herkes fotoğrafçı ve kameraman oldu..

Bilindiği üzere cep telefonları, özellikle 3G teknolojisinin de hayata geçmesi ile adeta küçük birer bilgisayara dönüşmüş , eline telefon alan fotoğrafçı olmuştur..

Ayrıca 3G 4 G , 5 G teknolojisinin sağladığı hız her açıdan insan yaşamını kolaylaştıran bir yenilik olarak topluma sunulmuş , nereye gideceğini tahmin edemiyorum..

Böylece yaşantımızın ‘kesintisiz olarak 24 saat online’ haline geldiği ve medyaya bağlandığı görsellik çok önemli ve bu bir sanattır..

Medya bağımlı yaşam için üretilen haber dahil tüm programlarda inandırıcılığın sağlanması açısından durağan ve/veya devingen görüntülere ihtiyaç duyulmaktadır. Radyo, gazete, televizyon ve internet haber siteleri çerçevesinde oluşturulan medya portalları açısından ise fotoğraf vazgeçilmez bir öğedir. Fotoğraf özelinde görüntüler genelinde yaşamların kuruluşunda kitlelerin en önemli unsurudur..

Bundan yararlanmak için : Bir Basın danışmanı tutmayan Belediye Başkan Adayları , Muhtar adayları bile çok berbat fotoğrafla toplumun karşısına çıkarak , kısa sürede ise sahneden siliniyor..

Fotoğraf çekimindeki cahilliği görünce işin doğrusu benim başım dönmeye başlıyor.. onlara da bir şey demiyorum , bunun bir eğitimi var eğitim almayan adam ancak bu kadar çeker !

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi