Boş Beleş Konuşanlar!

Belediye yasasını bilmeyen, boş beleş konuşan belediye başkan adaylarını dinliyorum.. belediyecilikten bi haber atıp tutuyorlar.. atıp tutarak seçmeni kandıracağını düşünüyorlar..

Büyükşehir Belediyesinin sınırı nerede başlar ! Nerede biter bundan haberleri bile yok.. Belediye kaynakları nedir haberleri yok, ben yapacağım diyerek yüzlerce vaat sıralıyorlar herkese iş sözü veriyorlar..

Ankara dan Nüfusa göre gelen Para ancak , belediye personeli ve giderlerine yetmektedir.. Kadro alımında devletin kuralları var önce bunu öğrenin..

Diğer yandan ise : Her dönem de olduğu gibi seçilmeyecek olan belediye başkanı giderayak fazla personel alması, müdür ataması, yeni gelecek olan belediye başkanı en fazla canın sıkacak konuların başında geliyor..

3-4 Nisan da koltuğa oturan belediye başkanının sözlerini bugünden duyar gibiyim: “ Gelen Para Personel Yetmiyor ! Ne Yapacağım ?”

Başkan görevi devir etmeden çok fazla adam almış , ben bunları ne yapacağım.. diyerek dert yandıklarını bugünden duyar gibiyim ..

Boş Beleş Konuşan Başkan adaylarının sözleri vardı..

Belediye Meclis üyesi adaylarının yakının işe alacaktı.. onun için paralar harcanmıştı.. Partiye katkı payı alınmıştı.. şimdi nasıl olacak ?

Görevini bilmeyen özellikle ilçe belediye başkan adayları :

Belediye para basamaz, adam asamaz her işi yapar diyerek akla hayale gelmedik vaatlerde bulunuyorlar..

Bende diyorum ki : Yapamazsınız kanun var , üzerinizde Büyükşehir Belediyesi var..

İlçe ismi vermeyeceğim: Boş Beleş Belediye Başkan adayı, ilçesi ile merkez arasında yol sözü veriyor, çevre yolu açacağım diyor..

Bir önce ilçenin imar projesinin yapılması gerekiyor..

25 binlik, 5 binlik , binlik imar planlarını yapılması gerekiyor..

önce ilçe belediyesinde, sonra Büyükşehir belediyesinde bunun onaylanması gerekiyor..

Anca cadde, Bulvarlar, Karayolu hariç kırsal mahalle yollarının tamamı Büyükşehir Belediyesine ait..

yollar, köprüler, yeni güzergahların tamamı Büyükşehir Belediyesinin 5 dönümün üzerinde ki park veya millet bahçesi de Büyükşehirin yapması gereken hizmetler , ben yaptım oldu diyemesin.. Burası resmi devlet kurumu , kendi kafana göre iş yapamazsın !..

Sizlere tavsiyem : Önce bir Büyükşehir Belediye Kanunu sonra, Belediye neyi yapar yeni yapamaz bir okuyun boş beleş atarak oy alamazsınız !..

Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanı aynı görüşten kişiler olmaz ise çivi bile çakamazsınız bunu da çok iyi hesaplayın konuşurken ona göre konuşun.. Atıp tutarak vatandaşı kandırıp oy alamazsınız herkes cin gibi neyin nereden geleceğini çok iyi biliyor , yeni nesil okuyor kanunları biliyor boş beleş konuşanlara pirim vermiyor..

İyi günler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi