Bölük Bölük Bölündük ! Erim Erim Eriyeceğiz !

Bir de bağımsız adaylarımız var ki Maşallah seçim tam da şairin söylediği gibi : Bu seçim çorba olacak hep beraber bir Nisan da içeceğiz.
Hesap Döner sap döner, Bir gün gelir hesap döner diyor ya aşık Mahsuni Şerif , Meclisin arkasında dönen dolapları anlatıyor ya ! İşte öyle.. dönen dolaplar dönüyor anlata bir bilsem !
Böl parçala, yut , yutmanın kolay yolu ise : Erim erim eritmek, yudum yudum içmek.. vatan , memleket kimin umurun da !
6 Şubat bizi yıktı geçti ! Bakıyorum, dün bülbül sesleri ile ekmek parası kazanılan iş yerlerinde : Bülbül gitmiş baykuş konmuş , Ben ağayım ben paşayım diyenler, ahrette göçmüş , bu köy, 6 şubat öncesindeki bizim köye benzemiyor dostlar..
Trabzon caddesinde geziyorum: Bir bina burda bir apartman karşıda kalmış, vinçler dikilmiş , kuşlar bile konamaz olmuş..!
Borsa önündeki Kırk senelik ağaç kurumuş kalmış , Burası borsa caddesine benzemiyor..
Birisine sordum bura neresi ? Köy gardaş köy ! Dedi.. Issız kalmış Divanlı Sakarya , Kümmet Kuyucak sokakları dertli çağlar yüreğimin yarası..
Dedim gardeş işte burası neresi : dedi bana , Koçyiğitler küstü gitti , “uygunsuz adamların verdiği raporla,,” uygunsuz alan olan yerler ! Gardaş (Kardeş) Dedi..
Kalem kağıt elimde geziyorum Maraş’ı şu sokakları gezerdim , Dertli idim bugün destan yazardım, vatan vatan diyerek niye saçın ağarttım ?
Söylenecek çok söz var ! 31 Martta seçim var ! Bizi erim erim eritecekler , sürüm sürüm süründürecekler.. Zülfü yara dokunmak gerek..!
36 Parti ile seçime girerken bölüp parçalayıp yutacaklar, bu köyün insanları bizim köyün insanlarına benzemiyor.. Her biri ayrı telden çalıyor be gardaş..
Erim Erim eriyesin diyorlar, her köşeden bir aday çıkarıyorlar.. Köşkün sarayın yıkılsın ! , Erim Erim eriyesin,” diyorlar.. köşkü sarayı yıkmaya koşuyorlar !
Bölündük , parçalandık, 31 Mart kadar toparlamazsak tam yandık, Fitneyi içimize sokana diyorum ki : Yesin seni yılan çayan , Erim Erim eriyesin , Sürüm sürüm sürünesin, bizden daha beter olasın yandaşlarınla beraber..!
31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler genel seçimine sayılı günler kaldı bugün, Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak, sıralayım size , sormayın Ekinözü’ünü bana dayanmaz yürek..
Pazarcık , Türkoğlu nasıl toparlanacak gerisini saymaya gerek var mı ? Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, sormayın be dostlar..
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan mahalli idareler genel seçimine katılacak siyasi partileri tespit edilmiş, her partinin adayı var ! Herkes üç beş oya alacak 1 Nisan sabahını toparlanmazsa çorba görülüyor..!
Seçime Katılan Partiler: Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Kominist Hareketi, Türkiye Kominist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi ve Zafer Partisi olarak 36 siyasi partimizin 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan mahalli idareler genel seçimine katılmaya hak kazandığı partiler tabi bağımsız adayları da unutmayalım..
Haydi hayırlısı diyorum yorum sizin, bugün biraz uzun oldu çok söylenecek söz var bugünlük bu kadar yeter !
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi