Bilgi Kirliliği İnsanları Üzüyor !

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , Vali Mükerrem Ünlüer açıklama yapmak zorunda kaldı. Çadır gerçeğini dile getirdiler..

6 Şubat 2023 depremlerinde evi yıkılan şehit ailesinin : Çekilen bir kare fotoğrafı ile Kahramanmaraş’ta ki yöneticilere hükumette saldırı başladı..

Şehit Müslüm Özdemir ‘in ailesine konteyner verildiği , konteyner ve yanında ki çadırı birlikte kullanıldığı ortaya çıktı..

Çadıra konu olan Fotoğrafı çeken DHA Muhabiri Ömer Koç, arkadaşım , “ Eski değil şehit haberi gelince gece çektim” diye mesaj yazmış, doğrudur..

Eski fotoğraf da olsa , yeni de olsa senin çektiğin resim doğudur ama o fotoğrafla konuyu başka yere çekenlere bizim sözümüz.. gazeteci görevini yapar varsa çeker yayınlar ama bundan sonra bu haberden başka mana çıkaranlara sözüm..

Mesele : Bu fotoğraf ile Hükumeti, Devletimizi haksız yere eleştirenlerdi.. Sadece siyasiler yazarlar değil , vatandaş da ," Halen çadırda kalan varmış diyor"

Biz geçmişte bu tür olayları çok gördük.. yaşadık halen bugün de çok fazla yaşanıyor..

İnsanlar , Kahramanmaraş bilmeyenler başka şekilde yorumluyor..

Devletimiz : Kahramanmaraş merkez ve ilçelerin tamamında kalıcı deprem konutlarını TOKİ kanalı ile yaptırmakta , Biten köy evleri teslim edildi.. süreç hızlandırmak için her köyün kalıcı konutlarını yapımını farklı kişilere yanı firmalara vermeleri köy evleri daha hızlı yapılıyor.. yeni müteahhitler kısa sürede bitirilerek teslim edilecektir.. çünkü çelik olarak yapılan binalar bir haftada kurula biliyor..

TOKİ kalıcı konutları : büyük bölümü hazır ve alt yapı, su , elektrik, doğalgaz bağlantıları yapıldığında sanıyorum deprem zedelere dağıtılmaya başlanacaktır..

Bilgi kirliliği İnsanları çok yönlü üzmektedir.. Türkiye dört bir yanından bizi arayan gazeteci dostlar: “ Doğru mu insanlar halen çadırda mı kalıyor ?” diye soruyorlar..

Oysa : dün de yazdığım gibi Kahramanmaraş’ta çadırlar Nisan, Mayıs gibi tamamı söküldü ve konteynerler den yeni mahalleler kuruldu.. bugün 24 bin aile konteynerde kalıyor..

Köy evleri yıkılanlara bile konteyner gönderildi..

Köyde gördük: Konteynerde kendileri kalıyor, çadırda ise hayvanları kalan köyler var.. köy evleri yapımıda hızla devam ediyor.. bitenler teslim ediliyor.. Allah Devlette Zeval Vermesin.. bu gerçeği de söylemek gerekir..

Sosyal Medya da olay öyle bir yere çekildi ki : öldük bittik denmeye başlandı.. Kahramanmaraş dışındaki insanlar bunu görünce üzülüyor.. Kahramanmaraşlılar ise böyle bir fotoğraf ile siyaset yapılmasına üzülüyor.. Ömer Koç yeni fotoğraf diyerek bize haklı olarak sitem ediyor , Ben o fotoğrafı kimin çektiğini bilmiyorum , bende sosyal medyada gördüm.. üzerinde de Ömer Koç veya DHA yazmıyor.. ama bu bilgi kirliliğinin en baştan bu hale gelmeden düzeltilmesi gerekirdi..

Mesele fotoğrafın yeni veya eski olması, yada onun bunun çektiği değil gerçeğin doğru yazılmasıdır.. siyasilerin doğru yorumlamasıdır..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi