AB Türkiye Delegasyonundan Kahramanmaraş ziyareti!

AB Türkiye Delegasyonundan Kahramanmaraş ziyareti!
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Kahramanmaraş'taki bölge ziyaretleri sırasında çeşitli temaslarda bulundu.

6 Şubat'ta meydana gelen depremin birinci yıl dönümü öncesinde, bölgeyi ziyaret eden Meyer-Landrut'a, Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve hem yerli hem de yabancı basın mensupları eşlik etti.

Delegasyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve diğer yerel yetkililer ile bir araya geldi. Büyükelçi, belediye binasında yapılan toplantıda deprem sonrası yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tuzcuoğlu, toplantıda dünyanın farklı yerlerinden gelen yardımlara ve içinde bulunduğumuz zor zamanlarda ülke olarak gördüğümüz dayanışmaya teşekkür etti.

Tuzcuoğlu ayrıca, büyükelçilerle gerçekleştirdiği ikili görüşmede AB odaklı çalışmalardan verimli sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Büyükelçi Meyer-Landrut de Türkiye'ye başsağlığı dileklerini ilettikten sonra, AB üyesi devletlerin desteğinin devam edeceğini taahhüt etti. AB Dayanışma Fonu'nun, Türkiye'deki depremlerin ardından fon sağlayarak devreye girdiğinin altını çizdi.

aa-20240126-33536632-33536628-ab-turkiye-delegasyonu-baskani-buyukelci-meyerlandrut-kahramanmarasta-ziyaretlerde-bulundu.jpg

Belçika Büyükelçisi Huynen ise yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin dünyanın bölgeye olan ilgisini canlı tuttuğuna işaret etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, şehrin yeniden yapılanmasının ve şu anda kimsenin çadırda yaşamıyor olmasının önemine değindi. Ayrıca, afetin yaşanmasının ardından düzenli olarak yerel yöneticilerle yapılan toplantılarından bahsetti.

Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet ayrıca, Kahramanmaraş Merkez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne (IPA 1) ziyarette bulunarak, tesis hakkında bilgi aldılar. Tesis yetkilileri, arıtma sonucu elde edilen biyogazla kendi enerji ihtiyaçlarının bir kısmını karşıladıklarını ifade ettiler. Deprem nedeniyle hasar gören tesisin şu an %95 oranında kullanımda olduğu bilgisini paylaştılar.

Ziyaretin sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Meyer-Landrut, depremden bu yana gerçekleştirilen projeleri ve hala yapılması gereken ekonomik, eğitim ve sağlık hizmetleri alanındaki çalışmaları değerlendirdi. Ayrıca, deprem kaynaklı atıkların kaldırılması ve geri dönüşüm hizmetlerinde daha fazla katkı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.