Iğdır’daki Stk'lar'dan Erivan'da Cuma Namazı Kılma Talebi

Iğdır’daki Stklardan Erivanda Cuma Namazı Kılma Talebi
Türkiye ve yurt dışında merkezleri bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) organizesinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescid'de (Göğ Mescid) cuma namazı kılmak için re

- Türkiye ve yurt dışında merkezleri bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) organizesinde Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Gök Mescid'de (Göğ Mescid) cuma namazı kılmak için resmi başvuruda bulundu.

ASİMDER binasında 33 sivil toplum örgütü adına yapılan ortak basın açıklamasında, ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’nin iyi niyet adımlarını atarak millet arasında diyalog kurulmasında ve çözülmesinde çaba sarf ettiğini, öte yandan Ermenistan devletinin bu diyalog ve hoşgörünün oluşması için hiçbir gayret göstermemiş olduğunu savunarak, “Bu hoşgörü niyetini göstermesi için Ermenistan devletine fırsat doğmuştur. Bizler eski ismiyle İrevan Hanlığında yaşayan, sonra göçe zorlanan Müslüman Türk ailelerin torunları olarak Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan tarihi medrese olan Gök Mescid'de 05.09.2014 tarihinde cuma namazı kılmak istiyoruz. Bu konuda da Ermenistan devletinden bizim devlet kadar hoşgörülü davranmasını beklemekteyiz" dedi.

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Azerbaycan toprağının Ermenistan silahlı güçlerince 1992 yılında işgal edilmesinden dolayı iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin askıya alınarak dondurulmuş olmasından dolayı 16.08.2014 günü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına resmi başvuruyu yaptıklarını ve Türk Dışişlerinden gerekli izinin alınması ile Ermenistan tarafından güvenlik için devlet güvencesi istensin diye resmi başvuruda bulunduklarını belirtti. Gülbey, "Türkiye'de Ermeni cemaati özgürce ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Bizler neden atalarımızın göçe zorlandığı o topraklarda ibadet etmeyelim. Bu, sürgüne zorlanan ailelerin torunları olarak bizlerin insanlık ve doğal hakkımızdır. Ermenistan devlet yetkililerinden hoşgörü bekliyoruz. Bizler hep o topraklarda yaşanan hikayelerle büyüdük, şimdi oraları görmek, gezmek ve ibadet etmek istiyoruz. Ermeni lobisi üyeleri, yurt dışında yaşayan Ermeniler ve ülkemizdeki Ermeniler ibadet haklarını kullanıp güvenlik içerisinde ibadetlerini yapıyorlarsa bizler de yapabilmeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.