Yasin MORTAŞ: Şehri Sanata Çağırıyorum

KAFSAD Kahramanmaraş Fotoğraf Sanatı Derneği’nin müthiş bir etkinliğine katılma fırsatı buldum. Uzun zamandır takip ettiğim Şair ve Fotoğraf Sanatçısı Yasin Mortaş’ın fotoğraf sunumu etkinliğindeydim.

Kahramanmaraş’ta bir şeyler oluyor. Yavaş yavaş kabuğunu kıran bir şehir Kahramanmaraş. Şehir hem yaşıyor hem de yaşarken değişim ve dönüşüm geçiriyor.

Şair Yasin Mortaş’ın asla görmezden gelinmeyecek fotoğraflarını izledik ki NationalGeographic Fotoğraf ödülü alan ender sanatçılarımızdandır.

KAFSAD çatısı altında gerçekleştirilen sunum için hem derneğe hem katkıda bulunan emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra Mortaş ile yaptığımız sohbeti aklımda kalan cümlelerle, bende uyandırdığı izlenimlerle sizlere aktarmak istiyorum.

screenshot-20220513-231259-2.png

Murat Çolak: Sayın Hocam, Çektiğiniz resimler bize ait olanı değerli kılıyor. Öncelikle Fotoğrafçılığa ne zaman başladınız.

Yasin Mortaş: Muratçığım, Fotoğraf makinamı elime aldığım günden beri fotoğraf çekiyorum. 30 yıla yakındır fotoğraflarım görünür ama ben fotoğraf makinam yokken de o anları zihnimde yakalıyordum.

Murat Çolak:Yasin Hocam, Fotoğraf sizin için ne anlam ifade ediyor.

Yasin Mortaş: Aslında ben şairim fotoğraf benim anti depresanım. Ben Fotoğrafı antidepresan olarak görüyorum. Benim stresim şiirdir. Fotoğraf ise stresimi attığım noktadır. Fotoğraf bir yerde insanı rahatlatıyor.

Murat Çolak: Yasin Mortaş resimlerinde, Fotoğraflarında şehri bir özne bir ana tema olarak değil de bir arka plan olarak görüyoruz. Resimlerinizde ön planda hep doğa ve insan var şehir yaşamı ise flu bunun özel bir nedeni var mı?

Yasin Mortaş: Güzel bir noktayı yakalamışsınız. Aslında şehrin keşmekeşini görmek istemiyoruz insan olarak. Ben Fotoğraflarımda Şehri sanata çağırıyorum. Şehri Güzelliğe davet ediyorum.

Murat Çolak: Hocam Elinize emeğinize sağlık bizlere farklı pencerelerden hayatın güzelliğini gösteriyorsunuz.

Yasin Mortaş: Asıl ben teşekkür ederim. Güzellik ayrıntıda gizlidir. Ve görmek için biraz durmak , soluklanmak gerekir.

Şair Yasin Mortaş’a, KAFSAD Dernek Başkanı Mehmet Fındık’a, Başkan Yrd. F. Emre Asya’ya ve Şehrimizin Gelişmesi Güzelleşmesi adına emek veren herkese teşekkür ederiz. Umarım bu şehri yaşarken güzelleştirme fırsatını elimizden kaçırmayız.

screenshot-20220513-231321-2.pngimg-20220513-211450.jpgscreenshot-20220511-111125.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Çolak Arşivi