Şifa Veren Allah

Hastalarımızdan oldukça çok sık duyduğum bir cümle ile demek istediklerimi sizlerle paylaşacağım. “Filan doktor beni iyileştirdi” cümlesi  bir çok kişiye tanıdık geliyor diye düşünüyorum. Böyle bir cümle bilinçli olarak söylense insanı şirk durumuna düşürebilir.

Yüce Rabbimiz yüzlerce esmasından birkaç tanesini kulları ile paylaşmamış. Yaratmak, affetmek ,rızık ve şifa vermek. Bu sıfatları paylaşmadığı gibi mesela şifa verme yetkisinin sadece kendisinde olduğunu açık seçik beyan etmiş.

Kırk yıla yaklaşan hekimlik hayatımda  on binlerce hastamda sayısız örnekleri ile şifanın Allah’tan geldiğinin canlı şahitlerindenim. Bal arısının bal yapmada vahye uyarak nasıl şifaya sebep olan bir maddeyi üretiyorsa hekimlerimzide aynı akılla hareket ederek şifa arayışında olmalılar ki şifa gelsin.

 Rızık verme sıfatı içinde sayısız örnekleri her gün etrafımızda yaşayarak görenlerden değil miyiz? Kimisi yan gelip yatarak milyonlarla oynarken, karınca misali çalışarak ancak günlük maiyetini kazananlar bu gerçekliği hangi kalıba sokarak akıllara servis edebiliriz diye düşünelim bakalım.

İlim ve bilim bu iki kavramı karıştırmamak gerek. Bilimsiz ilim olabilir ama ilimsiz bilim olamaz. Bilimsel yaftalı öyle çok safsatalarla karşılaşıyoruz ki, pes doğrusu demekten başka söylenecek söz olmuyor.

Bilim, kanıt isteyen dinamik değişken  ve zeka ile zenginleşirken ,  ilim  akla dayalı kanıttan çok inanmaya ihtiyaç duyar. Günümüzde bilim insanlarının içine düştükleri gayya kuyusundan çıkamamalarının altında yatan sebeplerden bir tanesi  ladinilik patinajında yorulmalarıdır. Maşa varken ellerini yakan insanlar gibi akıl varken zekanın pençesinde savrulmalarıdır.

Şifa Allah’tandır değerli okurlar. Bu gerçeklik çok ama çok önemli olduğundan makalelerimde sık olarak bahsedip  farkındalık oluşturmaya çalışıyorum. İnanmak güvenmek sabrederek sebat etmek gibi olumlu pozitif kuşatıcı ve kucaklayıcı  değerlerden yoksun tedavi protokolleri şifa şöyle dursun doku ve organlarımıza zarar dahi  verebilmektedirler.

Siz siz olun bilerek yada bilmeyerek bana şu ilaç ,  bu tedavi veya  falan doktor şifa verdi demeyin. Şifa vericinin kendisi olduğunu açık seçik beyan eden bizzat bizleri ve mükevvenatı yoktan var eden ve varlığından da verdiği akıl ile haberdar eden Allah’tır.

Akletmemizin gerekli ve şart olduğunu  bizzat Rabbimiz kendi menfaatlerimiz icabı olarak  söylüyor. O halde bilerek yada bilmeyerek bizi şirk gibi büyük bir günaha itecek masumane de olsa bu  cümleyi sağlığımızı kazandığımız durumlarda ulu orta sarf etmeyelim şifanın her durumunda verenin ALLAH olduğunu  unutmayalım. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi