Orta hasarlı binaların durumu ne olacak?

Orta hasarlı binaların durumu ne olacak?
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli depremlerde en çok yarayı alan iller arasında hiç şüphesiz Kahramanmaraş yer alıyor.

Kahramanmaraş'ta en son 509 yıl önce deprem olmuştu. Bu şehir Doğu Anadolu fay hattının tam göbeğinde oturuyor. Bu yüzden yer bilimciler ve uzmanlar deprem öncesinde yıllardır Kahramanmaraş'ta çok ciddi bir deprem beklendiğini ve olduğu takdirde de 7'nin üzerinde gerçekleşeceğini sürekli ifade ettiler.

Fay hatlarının üzerine konut ve kamu binası yapılmaması gerektiğini, çürük binaların tahliye edilip yıkılmasının elzem olduğu söylenip duruldu ancak ne dinleyen oldu ne de bir tedbir alan. Yıldıray Oğur isimli gazeteci, müteahhit Tevfik Tepebaşı'nı kastederek, Seher hoca'nın müteahhit oğlu neden katil oldu ? diye sormuştu.

Ama yazısının devamında sadece müteahhitlerin sorumlu olmadığını, bilakis bu şehri imar ve ihya edenlerin, alüvyonlu arazilere konut yapanların, buraları imara açanların, çok katlı binalara ruhsat verenlerin de asıl sorumlular olduğunu dile getirdi.

Ama deprem sonrasında yine ezberimizi bozmadık ve yine bildiğimiz okuduk. Bir tek yerel idareci çıkıp,  "ben Maraş depremlerinden sorumluyum, bunca insanımızı kaybettik. ben de haleflerime uyarak çok katlı binalara ruhsat verdim, fay hatlarının imara açılmasına rıza gösterdim diyerek istifa etme erdemliliğini göstermediler.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.