Müslüman dinamizmi ve entelektüel şuurun kazanımı için muhafazakar iktidarın bir dönem dinlenmesi lazım (mı?)

Müslüman dinamizmi ve entelektüel şuurun kazanımı için muhafazakar iktidarın bir dönem dinlenmesi lazım (mı?)
Biraz uçuk, bazılarını rahatsız edici gibi dursa da, özünde gerçekçi bir yaklaşım. Peki, neden böyle bir yaklaşım içerisine girme gereği duydum?

Müslümanlar muhalefetteyken daha derin bir şuur ve bilince sahiptiler. Mesela Refah partisi döneminde daha ihlaslı ve dava bilincine sahip olan dindar aileler, AK Parti iktidarında yozlaştılar.

Tabii bunu söylerken yozlaşmanın ve dönüşümün tek adresinin siyasal iktidar olduğunu söylemek istemiyorum. Dezenformasyondan etkilenme sebebinin birçok sebepleri var. Dijitalizm ve internet dünyası, başta çocuklarımız olmak üzere hepimizi dönüştürdü.

Dine bakış açımız, hayatı algılamamız ve fikir dünyamız alt üst oldu. Nasıl olsa AK Parti var, durduğumuz zemin sağlam, bize de dokunan yok diyerek, bir rehavet içerisine girdik. Peki AK Parti dini hayatımıza, sosyal hayatımıza, yaşantımıza ve düşünce kodlarımıza müdahalede mi bulundu? Hayır.  Bilakis AK Parti, dindarlara baskı yapan vesayeti bitirdi, inançlı insanlara balans ayarı vermeye çalışan odakları etkisiz hale getirdi, adeta nefes borularını kesti.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.