KENDİ ÇALIP KENDİ OYNAYANLAR

Sosyal medyadan bahsetmek istiyorum. Bayağı gaza  gelmiş bir güruh rüyasında darı gören aç tavuklar gibi  ortama düşen haberlere ve  görüntülü kirli bilgilere   balıklama atlıyorlar. Öyle bir atlayış ki, sonunda kafa göz yarılması  bile onların umurunda değil.

Her gün yüzlerce uydurma montaj ve şantaj kokulu görüntülü ve yazılı  kirli belge olur olmaz yerde kullanılarak hayali algılar beslenerek durumdan vazife çıkarıcı paylaşımlar RT edilerek milyonlara ulaştırılıyor.

 Hedeflenen  bilgi  karartma ve algı satmak  olsa gerek. Yalancının mumu  yatsıya kalmadan sönecek ama amaç bu değil elbette. Çamur at izi kalsın .

Elbette atılan çamurların izi kalıyor. Ancak kalan iz ,  sahibi için de bir yüz karası olarak ömür boyu alnında kara leke olarak duracak. Silse de yok etmeye çalışsa da bu izden bir türlü kurtulamayacak .  Hatta bazen başına hukuki belalar da açabilecek.

Peki bu pespayeliğe rağmen insanlar neden bu kadar cesur ve  aptal.  Sanırım  bu psikolojik bir sorun. Psikopatik bir davranış  bozukluğu .  Acıma , empati yapma veya haksızlığını kabullenme gibi bir kaygısı da yok çoğunun. Yada yıkanmış beyin sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş.

Bir kısmında  ise  güç zehirlenmesi var. Makamına mevkiine hatta parasına güvenerek sonunda bin bir pişman olacağı rezilliklere imza atıyor.

Diğer bir kısmı ise büyük ihtimal  kara cahil ve cehaletinin farkında olmayacak kadar da embesil.

Sosyal medyada döndürülen fırıldaklar işe yaramasa bu kadar çok meraklısı ve kullananı olmaz elbette.  Atılan çamurların bıraktığı izler bir çok insanın kafasında oluşturacağı kaos yanlış kararlar vermesine sebep olabilecek.

Bizler vatandaşlarımıza şunu telkin etmeliyiz. Gözünüzle gördüğünüz ve kulaklarınızla işittiğiniz her türlü bilgiyi  akıl süzgecinden geçirmeyi ihmal etmeyin. Hatta iki kez geçirerek çek edin kendinizi.

Yoksa burnu pislikten çıkmayan  kılavuz kargaların maskarası olur gider,  konuştukça batar battıkça düştüğünüz gülünç duruma iç çeker durursunuz.

Her ne olursa olsun paylaşılan her asparagasın ve her yalan dolan ve iftiranın hukuki mesulü olmak gibi bir geçeklikle yüz göz olmak istemiyorsanız yoğurdu üfleyerek yemenizi salık veririm.

PARLEMENTER SİSTEME DÖNMEK

Seçim sath-ı mahallinde olmazların olduğunu gördükçe aman ALLAHIM diyorum. Son 40 yılı çok iyi bildiğimi iddia edebilirim. Her açıdan zengin bir bek-raundum  var. Ülkemizin   çalkantılı dönemlerinde bir arpa boyu yol almak için ödediği faturalarında bilincindeyim.

Koalisyonlar ,kaos, kargaşa ve her kafadan çıkan avazlar yetmezmiş gibi ikide bir asker dipçiği ve düdüğü ile uyanmakta sanki kaderimizdi. Son 15 yılda tüm engellemeler rağmen bu günlere gelebildik.

Düne göre iyi olmamız elbette yetmez. Daha çok özgürlük , daha çok demokrasi hak ve hukuk için önümüzde bir fırsat var.

 Eski Türkiye ve irticaya pirim vermemek için  durmak yok yola devam diyor ve Reisimizin elini kuvvetlendirerek kalan eksikliklerinde tamamlanmasına destek olalım.  Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi