İLKLERE İMZA ATMAK

Özellikle görüntülü basınımızı yakından takip edenler  bilirler, son  aylarda üst üste yaptıkları hamlelerle ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan kara bulutları dağıtmada önemli bir misyonu üstlenmiş durumda.

  Basın her ne kadar dördüncü kuvvet olarak algılatılmaya çalışılsa da bizim gibi ülkelerde hala çok önemli misyonu ve  güçlü etkileri var.

  Yıllar ve yaşadığımız acı tecrübeler bunun en önemli  canlı şahidi. Kumpaslar, cuntacılık , algı tüccarlığı ile cambaza bak oyunlarında ülkemiz basını hep sınıfta kalmış olsa da son  yıllarda ve özellikle de son aylarda  gösterdiği üstün performası ile sanırım  epey bir günah  çıkardı.

 TRT  bu süreçte  elbette amiral gemisi misyonu ile diğer yayın kanallarımıza  örneklik teşkil etmiştir .Farklı görüşleri ile tanınan nerede ise tüm televizyon kanalları primetime olarak yayınladığı yeni diziler ile adeta bizde varız dercesine ülkemizin birlik ve bütünlüğüne destek olmakta ve halkımızı yaşanan süreçlerle ilgili doğru bilinçlendirmektedir.

  Örnek mi dersiniz? Çok  . Kanal D de isimsizler, Fox TV de savaşçı, Show da içerde  ,star tv  de söz   ve benzer dizilerin ortak paydasında ülkemizi karıştırmak isteyen şer güçlerin bitmek tükenmek bilinmez entrikaları var.  Bu dizilerin başka bir ortak yönü ise  yaşlısı genci kadını erkeği tüm kesimlerce izlendiği için her gün egale olan  reyting rekorları var.

  İzlemiyorsanız ,izleyen birisi olarak tavsiye ederim.

  TRT de ramazan ayı boyunca akşamları evlerimize misafir  ettiği  bambaşka  yeni bir program  ile tüm zamanların en hayırlı bir misyonunu üstlenmiş durumda.

  Kur’anı kerimi güzel okuma yarışması.

  Nereden nereye .

 Yıllar önce cunta dönemlerindeki TRT ile bugünün TRT si

 Bizim kuşak yaşananları çok iyi bilir.

 Sadece perşembe akşamları 15-20 dakikalık dini(!) programları Asaf Demirbaş’ın demirbaşlığında verilen mesajları çok iyi hatırlar.

O günlerden bugünlere gelişini kronolojik olarak hatırlayanlar bugüne geliş  yolculuğunu çok uzun bulsa da bugün halkımıza yaşattığı güzelliklere öncülük ediyor olması ile kendini kolayca affettiriyor.

 Kur’anı kerimi güzel okuma  yarışma konsepti bazı çağrışımlara sebep olsa da müthiş ve üzerinde çok çalışılarak hazırlandığı belli olan bu proğramda ülkemizde bir ilk.

   Filinta, Yunus Emre, Diriliş, Payitaht gibi gönüllerimizde  taht kuran bu dizilerin    imzacısı olan TRT kurumumuz bu yeni program  ile başka bir ilke daha imzasını atmış oldu.

 Ramazan ayı dendiğinde akla ilk gelen ve ay boyunca mukabele adı altında tüm camilerimizde okunan kutsal kitabımız sureleri  bu programda ,  özel ve güzel bir   jüri önünde okutularak  memleketimizin değişik bölgelerinden yeni cevherlerin keşfine sebep oluyor.

  Program  sadece yeni cevherleri çıkartmıyor. Kutsal kitabımız  nasıl okunmalı? Nelere dikkat edilmeli? Türkçe alt yazıları ile de ne demek istediği  ve verdiği evrensel mesajlar. Kısaca Rabbimizin açık anlaşılır mesajları arı duru bizlerin istifadesine sunuluyor.

  Programla ilgili eleştirileri elbette bende takip ediyorum. Kimse kusura bakmasın. Eften püften geldi bana eleştirler.

 Bağnazlık ve had bilmezlik kokan eleştirilere rağmen böyle programlar daha da yaygınlaşmalı. Öküz altında buzağı arayanların sınır tanımaz cehaletlerine kurban edilmemeli diye düşünüyorum.

 Zarf üzerinden  eleştirenler yazanlar ve çizenler mazrufa bakabilirlerse demek istediklerim daha iyi anlaşılır sanırım.

 Bugünlük de bu kadar.

 Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi