Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

HAÇLININ KUYRUK ACISI VE PAPA

Pazar günü bir dostum şöyle bir mesaj paylaşmıştı. “Size bir hatıramı ve tespitimi anlatayım. Dünyanın bazı büyük ülkelerinde ve büyük kentlerinde, bir elin parmak sayısı kadar 5 yıldızlı otellerde kaldım. İstisnasız bütün bu otellerin hepsinin odalarında yatak başı komidin çekmecesinde bir tane İNCİL vardır ve kitabın birinci sayfasının başında; “EY RAB, KONSTANTİNA'YI BİZE İADE EYLE, YAVRULARIMIZI DA...”

Batı Avrupalıların unutamadığı iki tarihi olaydan KONSTANTİNA'yı anladım da yavruları neydi?...

Moskova'da Türklere yakın bir öğretim üyesi tarih profesörü ile ahbap oldum. Kendisi dini inancı Ortodoks Hristiyan olan biriydi. Bu İncil'de yazan son cümlenin ne anlama geldiğini sordum.

Samimi bir insan ve çok bilgili bilim adamıydı. Beni kırmadı cevapladı.

Belki İstanbul’u kaybetmekten Hristiyan alemi bu kadar rahatsız değildir ama Osmanlı İmparatorluğu döneminde uygulanan şu “DEVŞIRME” sistemi ile Hristiyan çocuklarının, en gürbüzlerini katırların sırtındaki sepetlere koyup, önce Çanakkale’ye, sonra da Bursa’ya götürdünüz ve sonra da orada sünnet ettirip, Müslüman yaptınız! Çabuk öğrenen ve beyni güçlü olan DEVŞİRME çocukları da Enderun’a yolladınız, orada okusun bilim öğrensinler diye. Pazusu güçlü ve kuvvetliyse, onları Yeniçeri Ocağı'na gönderdiniz, İyi savaşmayı, iyi savunmayı öğrensin, sağlam bir asker olsun diye. Ve sonra bir savaş zamanında o Yeniçerilere savaş meydanında HRISTİYANLARI KIRDIRDINIZ” der. Bu çok uzun bir sohbet oldu...(Bu paylaşımı yapan Ü. A isimli ilimizde de görev yapan emekli bir kamu görevlisi) Yeni bir kuyruk acısı söz konusu.

Bu konu ile başlamamın nedeni, batılıların tarihi hadiseleri unutmadığını anlatmak içindi, şimdi de bu hadiseleri teyit için Pazar günkü Türkiye Gazetesinin Manşetinde yer alan “Madalyonun Arka Yüzü “başlıklı habere geçelim. Ha bu arada benim köşe yazılarımda bile İncil reklamı yapanların da aynı hesap içinde olduğunu belirtmek istiyorum. Adamlar misyonerlik çalışmalarını sanal ortamda hızlandırmış görünüyor. Nasıl önlenebilir, araştırıyorum, bilinsin.

madoly.jpg

PAPA HAÇLI MİSYONU İLE GELDİ

Haber Yılmaz Bilge’nin, aynen aktarıyorum: “Papa’nın skandal madalyonunu gazetemize değerlendiren İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Özcan Hıdır, Vatikan’da tasarlanan madalyonun çok önemli mesajlar içerdiğini söyledi. Biden ve Evangelist faktörüne dikkat çeken Hıdır, şunları kaydetti: Hristiyan siyonizmi köken itibarı ile Yahudi siyonizminden çok daha eskidir. Ziyarete özel bastırılan madalyon ve içeriğinde yer alan işgal haritası ile Papa Franciscus’a bir anlamda ilk haçlı seferlerini başlatan Papa Urbanüs misyonu yüklenmiş. Hristiyan - Siyonizmi ve Yahudi - Siyonizmi arasında belirli müşterekler, ortak hedefler var. Papa, Mesih’in gelmesi ve Hristiyan Yeryüzü Devleti’nin kuruluşu için Kudüs’ün tamamen Yahudilere geçmesi ve Süleyman Mabedî’nin inşa edilmesi gerektiğine inanıyor. Bu sebeple bir noktaya kadar Yahudi Siyonistlerle hedef birliktelikleri var

Prof. Dr. Hıdır, madalyonun özel olarak seçilen sembol ve mesajlar barındırdığına vurgu yaparak şöyle devam etti: “Öncelikli olarak palmiye ağacın hem Hristiyan hem de Yahudi ilahiyatında çok önemli bir yere sahip. Yahudiler MÖ 586 yılındaki Babil sürgününde Fırat ve Dicle kenarında palmiye ağaçları altında oturup Mesih’i beklediler. Ayrıca palmiye ağacı, "Kudüs’ü unutursak ellerimiz kurusun" cümlesi ile Kudüs özlemini temsil eder. Yahudilerin zihnindeki Mesih’in sembolü de palmiye yapraklarıdır. Yani Papa’nın taşıdığı ve Iraklı yöneticilere verdiği haritadaki topraklar Mesih’in Kudüs’e dönüşü ve ‘bin yıllık Hristiyan Yeryüzü Cenneti Devleti’ milenyumun başlangıcını sembolize eder. Bu doğrultuda Yahudilerle bir dereceye kadar ortak emelleri var. Özellikle Kudüs konusunda Yahudilerle ortak hareket ediyorlar ve yere kadar İsrail/Yahudi-Vatikan birlikteliği var…”(14 Mart Türkiye Gazetesi)

Papanın Irak ziyareti ile ilgili birçok kesim önemli değerlendirmeler yaptılar, hatta Prof. Mehmet Görmez’ de bu gelişmeleri anlattı, dinler arası diyalog diyenler oldu, siyasetçiler harita üzerinden de açıklamalar yaptılar.  Hadise net ve açık, görülüyor ki, ayetin ifadesi küfür tek millettir. Kuyruk acıları vardı, unutmamışlar. İşgal hesapları var. Zaten Suriye ve Irak’ı işgal ettiler. Bence cenge hazır olmak gerekiyor. Şahsen savaş istenmez ama söz konusu vatan olunca da kaçınılmazdır.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi