Expo 2023 projesinin kente getirecekleri

 “Doğa dostu şehir ve duyarlılık” teması üzerine Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesinin projesi kabul edilerek Expo 2023’ün şehrimizde yapılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, projelerinin kabul edilmesi ile birlikte kolları sıvadı. Dünyanın çeşitli kentlerinde açık olan ve daha önce yapılmış olan alanlarda inceleme yaparak kafasında projeyi tasarladı.

Kahramanmaraş Expo 2023 diğer projeler gibi değil. Etkinlik sona erdikten sonra da “yaşam alanı olarak” vatandaşlara hizmet edecek. Avrupa’nın en büyük lagün gölü, göl etrafında yapılacak eğlence ve dinlence alanları, bunun yanısıra Sır Baraj alanına yapılacak olan çok büyük bir göl ise su sporları ve birçok etkinliğe ev sahibi yapacak donanımda yapılıyor.

img-0607.jpg

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek alanda yapılacak ve yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verirken, turizm, tanıtım ve geleceğe yatırım olarak gördüğü bu projede başka yerlerde olmayan bir çok faaliyetin bulunduğunu ifade etti.

Kent mozaik müzesi, kelebek ve uğur böceği yaşam alanları, el sanatlarının yaşatılacağı ve satılacağı arasta, kafeler, kafetaryalar, sergi salonları, kültür ve kongre merkezi ilk aklıma gelen yatırımlar olarak dikkatimi çekti.

img-0595.jpg

23 Nisan 2023 tarihinde kapılarını açacak olan Expo 2023 31 Ekim 2023 tarihine kadar açık kalacak.

Yaklaşık 800 bin m2 alan üzerinde kurulan yerleşkede önemli bir yatırım da hobi evleridir. Yaklaşık 300 civarında yapılmış olan hobi evlerinin neredeyse tamamı 10 yıllık dilimler halinde satılmış durumdadır.

Expo 2023 projesi resmi olarak sona erdikten sonra bu bölgenin yaşam alanı ve millet bahçesi olarak Kahramanmaraşlılara hizmet verecektir.

img-0593.jpg

Yatırımlar bir bir ortaya çıkarken ağaçlarda boy vermeye başladı. İki yıl sonra bambaşka bir yer olarak göreceğimiz etkinlik alanına dikilecek olan ağaçlarda özel olarak seçiliyor.

İnsanların fotoğraf çekmek, vakit geçirmek için geleceği bu alan Kahramanmaraş’a ayrı bir değer katacaktır.

img-0599.jpg

Bu önemli yatırımda emeği geçenleri Belediye başkanımız Hanefi Mahçiçek şahsında kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun!...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi