Mehmet Dobaoğlu

Mehmet Dobaoğlu

DOĞALGAZ BULDUĞUMUZDA SEVİNEMEYENLERE

Türkiye’nin dört bir yanında ki ülkelerde petrol ve doğalgaz olacak; İran, Irak, Rusya gibi enerji ihracatçısı olan bu ülkelerin tam ortasındaki Türkiye’mizde petrol olmayacak! Hiç akıl almıyordu değil mi? İşte bulunan bu doğal gaz sonrası hepimizin şüphelerinin haklı olduğu ortaya çıktı. Demek ki ararsan bulunuyormuş. Cumhurbaşkanımız diyor ya; “Her arayan bulamaz, ancak bulanlar arayanlardır…” Çok doğru bir söz. Bulmanız için aramanız gerek, başarmanız için çalışmanız gerek…

Evet Türkiye son yıllarda bir şeyler yapıyor, bu başarıların sırrı da milli olmasından, yerli düşünmesindendir diye düşünüyorum!

Biliyorsunuz devletimiz önce yabancı şirketler vasıtası ile petrol ve doğal gaz aradı, baktılar ki olmuyor, olmadı. Bu kiralık gemiler petrolü bulmuş da olabilir, bulamamışlardı olabilir ama bir gerçek var ki gemi sizin olunca, doğalgaz bulunuyor.

Bence bu işin arkası gelir, Doğa Akdeniz dahil, yurdun dört bir yanında yeraltı zenginliklerimiz ortaya çıkar ve inşallah ekonomik zorluklarımızı da aşarız….

PETROL DE BULACAĞIZ İNŞALLAH!

Yeraltı zenginliklerimizi aramamız gerekiyor. Yani, dışa bağımlılığın azaltılması gerekiyor.

Sonra yerli kaynak kullanımının artırılması (kömür-sahaları ihalesi, Jeotermal Kanunu, vb.) gerekmekte. Bunun yanında yeni kaynakların araştırılması (petrol – doğal gaz arama faaliyetleri) yapılmalı ki, bunu yapmaya başladık. Özellikle son 15 yıldır yoğunluk kazandı. Trakya ve benzer yerlerde doğal gaz bulundu. Son olarak da yenilenebilir enerji kaynakları ile üretimin teşvik edilmesi (YEK Kanunu, Rüzgâr Atlası) gerekiyor. Buna da başladı. Ve olmazsa olmaz, yeni teknolojiler kullanılması gerekiyor, zira ekonomik olmayan yeraltı kaynakları biliyorsunuz, kullanılmıyor.

Demek istediğim şu ki, bu ülkede en azından bize yetecek kadar petrol de vardır, onu da bulacağız, yeter ki milletimiz inansın; birlik olsun, dayanışma halinde olalım.

MİLLİ MESELELERDE BİRLİKTE SEVİNMELİYİZ

Şimdi Türkiye tarihinin en büyük Doğal Gaz rezervini bulmuş, şükürler olsun, hepimiz birlikte buna sevinmeliyiz. Ancak anlam veremediğim bazı tipler bunu siyasi malzeme olur diye sevinçlerimizi köreltmek için olmadık söylemler içini giriyorlar. Sevinenler milli olanlar. Cumartesi günü bu konudaki düşüncesini sorduğumuz Eski CHP Milletvekillerinden Mehmet Parlakyiğit, vatanımızın ihtiyacı olan bir damla doğalgaz bile önemli, konuyu siyasi yelpaze içinde düşünmeden hep birlikte sevinmeliyiz!” diyor. Eyvallah, ne kadar doğru bir düşünce. Yani sağ duyulu bütün insanlar bu işe sevindi.

Arkadaş bu doğalgas falanca partinin değil, milletin yani hepimizin malı, öyleyse birlikte sevinmeli ve emeği geçenleri de takdir etmeliyiz. Bu takdiri yapabilmek muhalefete de kaybettirmez

Ben buradan Cumhurbaşkanımızdan tutunda, bakanlarımız, teknik elemanlar özellikle de Türkiye vatandaşı olmaya karar veren, daha doğrusu olan gemideki teknik personele teşekkür ediyorum.

Şunu söylemek istiyorum, yabancılar bizim ilerlememizi istemez, onlar telaşlanmış ve kıskanmışlardır, hatta o doğal gaza erişmemizi engellemek için her türlü gayreti göstereceklerdir. Adı üstünde düşman, onlardan başka ne beklersiniz ki?

Allah’a şükürler olsun, artık biz her alanda başarılı oluyoruz, özellikle savunma sanayindeki atılımlar harika…

Ancak, bütün politikamızda yerli ve milli düşünce çerçevesinde yeniden yapılandırılmalı. Özümüze dönmeliyiz, değerlerimize sım sıkı sarılmalıyız. Dikkat buyurun, bu ülke insanı öz güvenine yavaş yavaş kavuşuyor, sebebi ortada.

Cenabı Allah, ilmi çalışana veririm buyurmuş. İlmi elde edenler ise güçlüdürler, bunun için yeni nesil daha fazla çalışmalı, araştırmalı, kendimiz yeni buluşlara imza atmalıyız.

Çünkü, her alanda yeni teknolojilere ihtiyacımız var.

Kalın sağlıcakla.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Dobaoğlu Arşivi