Gülsemin Uğur Kurt

Gülsemin Uğur Kurt

ÇÖP KAMYONU KANUNU

Kadın taksiye binmiş ve hava alanına gitmek istediğini söylemişti. Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önlerine çıktı.

Şoförü çarpmamak için sert şekilde frene bastı. Taksi kaydı, diğer arabaya çarpmaktan kıl payı farkla kurtuldu. Siyah arabanın sürücüsü camdan başını çıkarıp bağırmaya ve küfretmeye başladı.

Taksi şoförü ise gayet sakin ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı.

Kadın bütün bu olanların şokunu yaşarken, taksi şoförünün tavrına daha da şaşırmıştı.

Sordu: “Neden böyle davrandınız? Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastanelik edecekti. “Taksi şoförü gülümsemeye devam ederek:

"Çöp Kamyonu Kanunu" dedi.

Kadın: “Çöp Kamyonu Kanunu?" diye sordu, anlamamıştı.

Şoför açıkladı: “Pek çok insan, çöp kamyonu gibidir.

Her tarafta içleri çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlığı, öfkeyi ve hayal kırıklığını biriktiriyorlar. Ancak doldukça çöpleri bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar. Bu bazen ben, bazen de siz olabilirsiniz. Kişisel almayın. Sadece gülümseyin, onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin. Onların çöpünü alıp işyerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın. Akıllı insanlar, çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler.

HAYAT %10 " ONUNLA NE YAPTIĞINIZ

"%90”ONU NASIL KARŞILADIĞINIZDIR...

Bazen haklıyken haksız duruma düşürüldüğümüz, hiç hak etmediğimiz söz ve davranışlara maruz kaldığımız zamanlar olabiliyor. Bir insanın saygısızlığına, acımasız sözlerine, çirkin ithamlarına maruz kalabiliyoruz. Hemen hemen hepimizin başına gelmiştir. Böyle bir şey yaşarsanız aklınıza "Çöp Kamyonu Kanunu" gelsin.

Onlardan aldığınız negatif enerjinin hayatınızı olumsuz etkilemesine izin vermeyin. 

Ve şu ilahi mesajı hep aklınızda bulundurun:

Rahman'ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, "SELÂM" der geçerler. (Furkan/63)

Harcamadan ve harcanmadan vaktinizin bereketi bol olsun. 

Sevgilerimle. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülsemin Uğur Kurt Arşivi