Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE HİZMETLERİ

Bazı insanların aklı sadece gözündedir. Bir şeyi görmez ise o yapılan işi de görmemiş olur. Diyeceksiniz ki yapılan bir iş muhakkak görülür. Fakat iş belediyecilik hizmetleri ise bu dediğiniz tam da öyle değildir. Bazı işler vardır ki, projelendirilmesi, kamulaştırılması ve başlama aşamasına getirilmesi yıllar alabilir.

 Belediyecilik hizmetini sadece yol ve kaldırım olarak bilen. Suyu kesildiğinde belediye aklına gelen insanlar, yapılan yüzlerce dönümlük park ve bahçelerin nasıl yapıldığı ile hiç ilgilenmezler. Zaten onların hizmet falan umurlarında değildir. Onlar hiç bir şey yapılmasa da bizde başkanın ve seçilen diğer insanların arkasından doya doya konuşsak diye bekler dururlar.

Sayın Erkoç başkanımı gençliğinden itibaren tanırım. Yiğit bir Türkmen gencidir. Sakin bir kişiliği vardır. Fakat çalışkan bir öğrenci olup güzel bir tahsil yapmış ve atası Hasan ağabeyden de milli bir terbiye almıştır. Söylediklerinin ve taahhüt ettiklerinin bir çoğu insanlara hayal gibi gelebilir, fakat görülüyor ki bir çok insanın olmaz yahu hayal dediği bütün taahhütlerini tek tek yerine getirmeye başlamıştır.

 Kayak merkezi, büyük parklar ve maraşımıza en az elli yıl yetecek büyüklükte, su arıtma tesisi gibi işlere başlamadan  en az iki yıl önce, daha fatih beyimin yeni belediye başkanı olduğu günlerde bir iş için sır köyünün orada bir elektrik santralı civarında işimiz var idi. Mecburen dağın tepesine çıkıp muhataplarımız ile görüşmemiz gerekiyor idi. Altımızdaki arazi arabasının zor çıktığı dar ve toprak yolda gider iken, üstünde büyükşehir belediyesi yazan iki kamyon ve bir kepçenin, köy yolunda çalışma yaptığını ve yolu genişleterek hizmet verdiğini gördük. Bu bende hayrete sebep olmuştu. Fakat Büyükşehirin sadece şehrin içi olmadığını bildiğimden , helal olsun işte belediyecilik budur demiştim.

  Fakat bunu anlattığım arkadaşlardan her şeye muhalif olanlar için sadece kendilerine yapılan hizmet, hizmet olduğundan, hiç beğenilmemiş, bıraksın dağın başını gelsin şehre hizmet etsin gibi müslümana yakışmayan sözler sarf etmişler idi. Tamamen siyasi muhalefet ile ilgili bu tavır için üzülmüştüm. Zamanı geldi ve şehir içinde büyük işler başladı, ortalık toz duman, aynı arkadaşlar bu sefer yapılan işin uzamasından, toz dan, bitmemesinden, lüzumsuzluğundan, projenin yanlış olduğundan, kendilerine danışılmamasından tutun her şeye itiraz etmeye başladılar.

 Yapsan bir türlü, yapmasan bir türlü. Bazı insanlara ağzınızda kuş tutsanız yaranamazsınız. Bu yazıyı yazmamın sebebi ise işte bu hoş olmayan tavırlara cevap olsun diyedir.

Fatih başkanıma ve ekibine ve ilçe belediyelerimizin başkanlarına ve ekiplerine demem odur ki. Biz sıradan vatandaşlar yapılan hizmetlerden memnun ve mutluyuz. Elinizi tez tutunuz, yol inşaatlarında mümkün ise işin en büyük kısmını gece yapmaya gayret ediniz. Memleketimize yaptığınız ve yapacağınız bütün hizmetlerinizi takdir ediyor ve size teşekkür ediyoruz. Meyveli ağacı taşlarlarmış. Duyacağınız menfi sözler sizi üzmesin ve hizmet aşkınızı köreltmesin. Yedi kuyularda piknik yapacağımız ve kayacağımız günleri iple çekiyoruz.

Uluslar arası Türk sporları gibi milli sporlarımız ve güreş sporumuza daha fazla önem vermenizi sizden özellikle rica ediyoruz.

Özellikle atlı sporların öne çıkarılmasını ve yüzyıllık hasretimizi dindirmenizi bekliyoruz.

Eski Maraş evlerimizin ve önemli binaların yenilenmesini ve maraşımızın, safranboludan geri kalmayacak evlere sahip olduğunu hatırlatmak istiyorum.

 Teleferik hizmetini dört gözle bekliyoruz. Aklıma gelmeyen fakat sizin yapacağınızı bildiğim hizmetlerinizi sabırsızla bekleyen hemşerilerinizin duaları sizinledir.

 Benim başkanlarımdan özel bir isteğim var. Güzel Türkçemize değer vermelerini, Türkçe isim kullanmayan iş yerlerine ve apartmanlara kullanma izni vermemelerini, Park ve bahçelere rekreasyon gibi yeni kelimeler kullanarak dilimizin daha fazla bozulmasına sebep olmamalarını ve bütün parklara sadece Türkçemizde ki güzel bir isim olan bahçe ismini kullanmalarını rica ediyorum  

Aliya izzet Begoviç bahçesi, Arslanbey bahçesi, kılavuzlu bahçesi gibi.

Rabbim yardımcıları olsun. Vesselam.                                              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi