Nurettin Abacıoglu

Nurettin Abacıoglu

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA SON BİR SORU! KAHRAMANMARAŞ’IN EN BÜYÜK SORUN

Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düştü. Hala bulunamadı. Allah yardımcıları olsun.

 
K.Maraş’ın En Önemli Sorunu Nedir diye başkan adaylarına 26.01.2009 .tarihinde Bugün gazetesindeki köşe yazımda sormuştum. Bu güne kadar bu soruyu hiçbir aday bilemedi! Bilselerdi cevap verirlerdi. Açıklama yaparlardı, bizde duyardık. Yada basını takip etmedikleri için yazıyı okumadılar. Demek ki;   başkan adayları gazete okumuyor. İnternet gazetelerindeki köşe yazılarını da okuduklarını sanmıyorum.   
 
Aynı soruyu tekrar soruyorum. K.Maraş’ın En büyük Sorunu Nedir?
 
Partiler yerel seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu dönem çok aday var. Hepside birbirinden kaliteli. Şansı zayıf olanlar bile cesaretini ve yüreğini ortaya koyup aday oldular. Tek amaçları memlekete hizmet etmek. Hizmet edecek bilgi ve donanıma sahip olduklarını her platformda halka deklare ettiler. Onları yürekten kutluyorum. İnşaallah     halk adayları iyi analiz etmiştir. Siyasi mülahazalarla değil sağduyu ile oy kullanmalıdır. K.Maraş halkının artık bu siyasi olgunluğa eriştiğini düşünüyorum. Hiç kabullenemediğim şu anlayıştan umarım vaz geçilmiştir. Sanki ilimizle özdeşleşmiş ve deyim olmuş.   “Maraş’lı oduna, da taşa da oy verir.” Deniyor. Bu lafı kim ortaya attıysa Maraş’lıya hakaret etmiştir.  Bu söylem, bu  anlayış hangi siyasi kesime ait ve hangi amaçla söylenmiştir? Açıkçası bunu da çok merak ediyorum. Bunu bilen varsa açıklasın lutfen?
 
Mustafa Poyraz: Bana göre; bu yarışa avantajlı  başlamıştır. 1. avantajı: mevcut başkan olması ve yaptığı hizmetlerin somut olarak görünmesi. 2. ve en büyük avantajı ise Başbakan sayın Tayip Erdoğan’dır. Başbakan yerel seçimler için, başkan adaylarından daha çok çalışıyor. Yerel seçimleri, genel seçim havasında götürüyor. Bu da başkan adaylarının işini kolaylaştırıyor. Sayın Poyrazı, yaptığı hizmetlerden  dolayı da ayrıca tebrik ediyorum.
 
Mustafa Taşcı:  Zaman olarak yarışa bir hayli önde başladı. Umarım yorulmamıştır.
Kendisini; aziz dostum S. Erdoğan Yılmaz ın Bugün gazetesinin 24.03.2009 tarihli  Niçin Taşcı yazısını okuduktan sonra daha iyi tanımış oldum. Sayın Taşcı’nın  IQ sü yüksekmiş. Buna sevindim. Memleketin  böyle akıllı, çalışkan, ufku geniş, dünyayı tanıyan, misyon sahibi ve çalıştığı kuruma vizyon kazandıracak yöneticilere ihtiyacı vardır.  S.Erdoğan Yılmaz’ın da IQ sü yüksektir. Yazıları ile şehrimizin ufkunu açmaya çalışıyor. Böyle akıllı bir arkadaşımıza sahip çıktıkları için; MHP milletvekili aziz dostum M. Akif  Paksoy,  İl  başkanı aziz dostum Nurettin Demircioğlu,  çalışkanİlçe başkanı Ömer Özkan ve diğer yöneticileri tebrik ederim.
 
Murat Aras: Bu arkadaşımız yarışa bir hayli geriden başladı. Aldığı yola bakınca tebrik etmek gerekir. Siyaseti, çekirdekten öğrendiği için; bilerek ve severek yapıyor.  Zeki, enerjik, inandırıcı, konulara hakim, aynı zamanda medeni cesareti de yüksek. En büyük artısı rahmetli Turgut Özal’ı kendisine rehber edinmesidir. Rahmetli Özal’ı Türkiye de anlayabilen az kişilerden biridir. Halen ANAP mkyk üyesidir.  Bir gün karşınıza parti genel başkanı olarak çıkarsa şaşırmayın. Çünkü kendisinde o potansiyel var. Umarım Maraş’lılar  kendisini anlamıştır.
 
Hanefi Mahçiçek: kendisini halk,hem belediye başkanlığı, hem de milletvekilliği döneminden tanıyor. Başka yoruma gerek var mı?
Rifat  Nedim Kabakçı: CHP ye yeni bir kan verdi. Konuşmalarından  gelişime ve değişime açık olduğunu anladık. Eğitimli ve bilgili. K.Maraş bu kıymetli insana sahip çıkmalıdır.
 
Fatih Kısacık: Hayallerini herkes uçuk bulsa da ben beğeniyorum.  Çünkü hayal gerçeğin  anasıdır.
 
29 mart 2009 yerel seçimlerinin Başkan adaylarımıza, memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’dan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Abacıoglu Arşivi