Atatürk’ün Yaşamındaki Sırlar

Atatürk’ün Yaşamındaki Sırlar
“Tarih, bir milletin hafızasıdır. Hafıza kaybı yaşayan milletler önce köle, daha sonra da yok olmaya mahkum olurlar.

Tarih aynı zamanda bizleri geçmişimizle yüzleştirerek bu güne kadar belki de doğru olarak bildiğimiz birçok şeyin yeniden değerlendirilmesine fırsat verir. Tarihin belgelerle tespiti ise bir bakıma ezber bozar. Belgelerle ortaya konan tarih, kimsenin inkar edemeyeceği sonuçları ortaya koyduğu gibi iç dünyamızda saklı kalan derin şüphelerin ortadan kalmasını sağlar. “

Atatürk’ün hayatında öyle olaylar var ki, insanı hayretler içinde bırakıyor nedenini bilmediğimiz bu olaylara tesadüf deyip geçiyoruz. Yaşamında tesadüf deyip geçemediğimiz çok enteresan olayları vardır. Bunlar yanyana getirildiğinde, Atatürk’ün bilinen üstün yanı sıra, bilinmeyen gizemli diyebileceğimiz boyutlar ortaya çıkmakta, bu boyutları oluşturan kavramları bir araya getirdiğimiz de transrasyonel düşüncelerle açıklanabilecek olaylar dizisi oluşmakta. Bende bunları derleyerek izleyicilerin yorumuna bırakıyorum.

1907’ DEKİ HARİTA

Atatürk, kurtuluş savaşından çok önce, ittihatçıların Trakya’da 1907 ‘de yaptıkları bir toplantı sırasında bir Türkiye haritası çizmişti. Orada bulunanların anlattıklarına göre bu haritanın o günkü Osmanlı Devletinin sınırları ile hiçbir ilgisi yoktu. O zaman  bir anlam verilmeyen bu harita, gelecekte gene Atatürk’ün kuracağı TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN HARİTASI OLACAKTI.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.