Dünya Paten Şampiyonu Kanadalı Akbar Diyarbakır'da
- Kanada vatandaşı dünya şampiyonu Akbar İbrahimzadeh'in Diyarbakır’da ki ziyaretinde ilk durağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü oldu.
1985 doğumlu Kanada vatandaşı olan Akbar İbrahimzadeh Japonya deprem felaketine yardım amaçlı Kanada'da tekerlekli paten ile bir tur atmış ve topladığı sponsorluk gelirini deprem fonuna aktarmıştı. İbrahimzadeh Türkiye'de tekerlekli paten ile Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'dan Ege'ye geçerek istanbul'da tamamlayacağı toplamda 6 bin 500 km yol yaparak yeni bir rekora imza atacak. Aynı zamanda kanser ve lösemi derneklerine bağış toplamak isteyen İbrahimzadeh Doğu Anadolu turunu tamamlayarak Diyarbakır'a gelen akbar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif umut tarafından karşılandı.
Teşekkür konuşması yapan Akbar İbrahimzadeh, “Ben böyle bir projeyi kanser ve lösemi derneklerine bağış toplamak için kabul ettim. Benim Türkiye'yi tercih etmemin amaçlarından birisi de önceden Türkiye'yi tanımış olmamdır. Konaklama ve ihtiyaçlarını karşılanmasında destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif umut'a teşekkür ediyorum“ diye konuştu.
(MG-RB-BH-S


Kaynak:

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.