Vekiller Mazbatalarını Aldı

Vekiller Mazbatalarını Aldı
Milletvekili Nevzat Pakdil, 24. dönem milletvekillerinin yemin töreni tarihiyle ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilanını beklediklerini söyledi.

  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 24. dönem milletvekillerinin yemin töreni tarihiyle ilgili olarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) ilanını beklediklerini söyledi.

  12 Haziran’da yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde Kahramanmaraş’tan parlamentoya gitmeye hak kazanan milletvekilleri törenle mazbatalarını aldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Prof. Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç ile MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle mazbatalarını alırken, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve Mahir Ünal ile CHP’li Durdu Özbolat törene katılmadı.

pakdil-mazbata-alirken-1.jpg

  Törenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Pakdil, kendilerine yeniden yasama görevini veren Türk Milletine şükran duyduklarını söyledi. Yeni dönemde de, daha önceki yıllarda olduğu gibi eldeki tüm imkanlarla Türkiye ve Kahramanmaraş için çalışacaklarını ifade eden Pakdil, “Bu çok onurlu görevi yerine getireceğiz. Geçmiş dönemlerde Türkiye’nin mukadderatına tesir edecek olan pek çok anayasa değişikliğine ve diğer meclis çalışmalarına iştirak etmiştik. O kararların altında TBMM üyesi olarak imzamız vardı, ‘olur’umuz vardı. İnşallah bu dönem içerisinde yine milletimizin yararına olumlu çalışmaların hepsinde bir gayretin içinde olacağız” diye konuştu.

pakdil-mazbata-alirken-2.jpg

  Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla yeniden büyük bir fırsat yakaladığını işaret eden Pakdil, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Ben inanıyorum ki bu kadar büyük tecrübeden sonra, 8,5 yıllık iktidardan sonra çalışmalarımıza kalmış olduğumuz yerden devam edeceğiz. Türkiye çok büyük bir fırsatı yakalamıştır. Milletimiz hizmetin karşılığını, kendilerine gösterilen güvenin karşılığını oy olarak sandığa yansıtmıştır ve bize iktidar görevi vermiştir, diğer siyasi partilerimize de muhalefet görevi vermiştir. İnanıyorum ki iktidarıyla, muhalefetiyle birlikte geçmişteki siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak öncelikli olarak Türkiye’nin aradığı, ihtiyacı olan sivil bir anayasayı yapma konusunda hep beraber çalışacağız, gayret edeceğiz. Burada hep beraber bir uzlaşmayı arayacağız. Çünkü seçilen vekillerin hepsi Türkiye’nin milletvekilleridir, oradaki yasama görevimiz içerisinde bu görevlerimizi layıkıyla yapmak durumunda olacağız.”

  Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Pakdil, milletvekillerinin yemin töreni tarihine ilişkin yönelttiği bir soruya ise, “Buradaki mevzuat çok açık. Yüksek Seçim Kurulumuz ilanı hangi gün yaparsa ‘o tarihten itibaren beşinci gün TBMM herhangi bir çağrıya gerek duymaksızın toplanır’ deniyor. Şu ana kadar YSK bu açıklamayı yapmadı. Eğer hangi gün yaparsa ondan itibaren beş günü sayacağız ve beşinci gün TBMM’de yemin merasimi için toplanacağız. YSK’nın bu husustaki kararını bekleyeceğiz” cevabını verdi.

  - ESAD’IN SEÇİM KARARI ALMASI

  Pakdil, bir gazetecinin Suriye Devlet başkanı Beşar Esad’ın ağustos ayında seçimlere gidilmesi için karar aldığını hatırlatması üzerine ise, “Ümit ediyoruz verilen sözler yerine getirilir, vaat edilen sözler yerine getirilir” cevabını verdi. Pakdil, şöyle konuştu:

  “Biz türkiye’de vaat edilen sözleri söylediklerimizin hepsini yerine getirdik. İnşallah onlarda yerine getirirler halkın iradesinden korkmamak lazım. Halkın iradesi nasıl ortaya çıkıyorsa demokrasilerde ona rıza göstermek lazım. İlaniyane iktidarlar olmaz, ilaniyane iktidar olacağınızı zannetseniz bile ecel bir gün alır sizi layık olduğunuz yere götürür. Onun için ecel gelmeden eğer millet iradesi sizin lehinizde cereyan ediyor ise mesele yok, o zaman milletin iradesi böyle der çıkarsınız ama millet iradesine yaslanmadan sürekli olarak iktidar olmanın bir sonunun olması lazım. Böyle bir yaklaşımı içinde bulunduğumuz dünyanın kabul etmesi mümkün değildir. Sayın Esad ülkeyi seçimlere götürecekse demokratik bir şekilde Birleşmiş Milletlerin ve diğer uluslar arası kuruluşların gözlemi içerisinde seçime götürecekse bundan son derece memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tüm Suriyeli kardeşlerimize Suriye halkına hayırlı olsun diyorum.”

İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.