Vekiller Akrabasını Danışman Yapamayacak

Vekiller Akrabasını Danışman Yapamayacak
TBMM'de siyasi parti gruplarında çalışanlar herhangi bir siyasi partiye üye olamayacak, siyasi faaliyette de bulunamayacak.

     TBMM'de siyasi parti gruplarında çalışan grup danışmanı, büro görevlisi, milletvekili danışmanı, yardımcı personeli herhangi bir siyasi partiye üye olamayacak, siyasi faaliyette de bulunamayacak.

     TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında yarın toplanacak Başkanlık Divanı, siyasi parti gruplarında ve milletvekilleriyle çalışacak sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmelerinin 15 Ocaktan itibaren uygulanması önerisini de ele alacak.

     ''Siyasi parti grup başkanlıklarında sözleşmeli olarak çalıştırılacak grup danışmanı ve büro görevlisi hakkında hizmet sözleşmesi esaslarına'' göre, her siyasi parti grubu, 10 grup danışmanı, 25 büro görevlisi çalıştırabilecek.

     TBMM'de grubu bulunan her siyasi parti grubu için milletvekili sayısının yüzde 10'u oranında, sözleşmeli olarak ek büro görevlisi verilecek.

     Grup danışmanına 85.000, büro görevlisine 73.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda aylık bürüt sözleme ücreti ödenecek.

     Bu esaslara göre çalıştırılan personel, herhangi bir siyasi partiye üye olamayacak, siyasi faaliyette bulunamayacak.

     ''Kan ve sıhri hısmı olamayacak''

     ''Milletvekillerinin yasama faaliyetlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılacak danışman, ikinci danışman ve ilave personel hakkında hizmet sözleşmesi esasları'' da belirlendi.

     Bu esaslara göre, danışman en az 2 yıllık yükseköğretim görecek, ikinci danışman en az lise mezunu,yardımcı personel ise en az ilkokul mezunu olacak.

     Danışmanın, herhangi bir milletvekilinin ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısmı olmaması; yardımcı personelin, herhangi bir milletvekilinin birinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve sıhri hısımı olmaması gerekecek. Özürlü milletvekillerinin danışman ve yardımcı personeli için bu şartlar aranmayacak. İkinci danışmanda, kamu kurum ve kuruluşları ile kamu tüzel kişiliğine haiz kurumların personeli olma şartı aranacak.

     En az 2 yıl bir programı tamamlayarak üçüncü sınıfa geçen ancak öğrenciliği devam edenler, yüksek öğretim kurumlarından bu durumu belirten bir belge getirmeleri halinde danışman olabilecek.

     Bu esaslara göre çalıştırılan personel de herhangi bir siyasi partiye üye olamayacak, siyasi faaliyette bulunamayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.