Ünal’ın Gündeme İlişkin Değerlendirmesi

Ünal’ın Gündeme İlişkin Değerlendirmesi
Ünal, partisinin Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi'ne katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Türkiye'nin bir bölgesini bizden ayırmak isteyenler, yıllardır verdikleri mücadelede başarılı olamayacaklar. Çünkü bilmedikleri bir şey var. Bizler İbrahim'in çocuklarıyız. Bizler aynı etnik kimlikten değil, aynı ruhaniyetten, aynı maneviyattan, 2 bin yıllık bir gelenekten gelen insanlarız" dedi. 

  Ünal, partisinin Kahramanmaraş İl Danışma Meclisi'ne katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki programda partililerine seslenen Ünal, etnik, dinsel ve bölgesel milliyetçilik yapmadıklarını belirterek, insana insan olduğu için değer verdiklerini söyledi.

  Bu coğrafyada 150 yıldır bu milletin bölünmemesi, parçalanmaması ve birlikte ayağa kalkması için mücadele ettiklerini kaydeden Ünal, "Bizim millet diye ifade ettiğimiz bir etnik kesim midir? Hayır. Bizim millet diye ifade ettiğimiz bu sınırlar içinde yaşayan ve hakları ve özgürlükleri, devletin teminatı altında olması gereken ve birinin öbüründen ayrı tutulmadığı her bir insandır. Dolayısıyla bizim herhangi bir bölünmeye asla tahammülümüz olamaz" diye konuştu. 

  Şırnak Uludere'de meydana gelen olayda 35 kişinin hayatını kaybetmesinin hiçbir açıklanabilir tarafı olmadığını vurgulayan Ünal, dün bölgede ziyaretler yaptığını ve gözlemlerde bulunduğunu belirtti. Edindiği izlenimi partilileri ile paylaşan Ünal, şöyle devam etti: 

  "Dün orada şunu gördüm. Maalesef bir siyasi partimizin orada yaşanan elim bir hadise üzerinden nasıl siyaset yapmaya çalıştığını, nasıl provokasyon oluşturduğunu ve dışarıdan getirip topladıkları insanların orada nasıl bir gerilim ve kaos oluşturmak için çaba sarfettiklerini, oradaki insanların acıları üzerinden nasıl siyaset yapmaya çalıştıklarını gördüm. Dışarıdan getirilen provokatörler kaymakamımıza karşı bir linç girişiminde bulundu. Şimdi burada bakılması gereken asıl husus provokatörle vatandaşı birbirinden ayırmak, teröristle samimi vatandaşı birbirinde ayırmak. Geçmişte biz neyin sıkıntısını yaşadık. Biz geçmişte bölgede maalesef herkese terörist muamelesi yapıldı ve örgütle devlet arasında kalan insanlar çok büyük acılar çektiler. Ak Parti iktidarıyla birlikte bu sona erdi. AK Parti iktidarında oradaki her bir insanımızın hakkı hukuku korundu. Ama maalesef bu elim olay hepimizi çok üzdü. Nihayetinde dün bizim orada gördüğümüz bu provokatörlerin provokasyonları sonucunda orada insanlar taziye evini terk edip evlerine gittiler, taziyelerini evlerinde kabul ettiler. Biz de cenaze sahiplerinin evlerine gittik, taziyelerimizi evlerinde sunduk bizleri bağırlarına bastılar. Dolayısıyla orada devlet millet ayrışması diye bir şey yok."  

1.20120102091925.jpg

  "KAZANAN BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ OLACAK" 

  Ünal, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan insanların, birbirlerine ruhani bir bağla bağlandığını ifade ederek, bu birlikteliği bozmaya çalışanların hüsrana uğrayacağının altını çizdi. 20-30 yıllık ideolojilerin 2 bin yıllık bu bağı çözmesinin mümkün olamayacağına dikkat çeken Ünal, sözlerini şöyle tamamladı: 

  "Türkiye'nin bir bölgesini bizden ayırmak isteyenler, yıllardır verdikleri mücadelede başarılı olamayacaklar. Çünkü bilmedikleri bir şey var. Bizler İbrahim'in çocuklarıyız. Bizler aynı etnik kimlikten değil, aynı ruhaniyetten aynı maneviyattan 2 bin yıllık, 3 bin yıllık gelenekten gelen insanlarız. Ve bizim o manevi birlikteliğimizi, bizim ruhani birlikteliğimizi onların 20 -30 yıllık ideolojileri, Marksist, Leninist ideolojileri bu büyük geleneğin karşısında yenilgiye uğramak zorundadır. Bu tarih boyunca böyledir. Rusya'da komünizm bin 500 yıllık Ortodoks geleneği karşısında ancak 70 yıl dayanabildi. Çin'de Maoizm 2 bin 500 yıllık Konfüçyüs geleneği karşısında ancak 70-80 yıl dayanabildi. Büyük gelenekler, büyük medeniyetler, öyle nereden çıktığı belli olmayan sözüm ona ideolojilere, sözüm ona düşüncelere, temeli mesnedi belli olmayan uyduruk fikirlere asla yenik düşmezler. Dolayısıyla kazanan bizim kardeşliğimiz olacak. Kazanan bizim birlik beraberliğimiz olacak." 

  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise Türkiye'nin istikrara ve hukuka ihtiyacı olduğunu belirterek bunun da ancak birliktelikle sağlanabileceğini belirtti. Pakdil, "Bizler biriz ve hedeflerimizi büyük koyuyoruz. Bizler bu ülkede mazlumların sesi, ümidi olduk. Bu ümidi yeşertmeye devam edeceğiz. Hep beraber bu çınarı yeşertmeye devam edeceğiz. Çünkü hepimiz bu okyanusun birer damlasıyız." ifadelerini kullandı.  

2.20120102091938.jpg

  Milletvekili Sıtkı Güvenç'te partilerinin iktidarıyla birlikte Türkiye'de askeri ve yargı vesayetinin ortadan kaldırıldığını belirtti. Güvenç, "Artık herkes kendi işini yapmaya başladı. Önceden herkes Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının ismini bilirdi. Şimdi bilinmiyor. İnşallah bu yıl da daha özgürlükçü yeni bir anayasayı hep beraber yapacağız. Bu konuda herkesin düşüncelerine ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.  

  Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu'da parti olarak yeni geliştirdikleri bir sistem hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ramazanoğlu, bu sistemle birlikte tüm vatandaşların resmi işlemlerini takip etme olanağına kavuşacağını kaydetti.  

  AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da kongre sürecine girdiklerini hatırlatarak, bu kongrelerden daha da güçlü halde çıkıp 2014 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Teşkilat İl Koordinatörü Hasan Kara'nın da yer aldığı danışma meclisi toplantısına, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, ilçe ve belde teşkilat başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İHA

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.