Türk Yıldızları’nın Gösterisi Nefes Kesti

Türk Yıldızları’nın Gösterisi Nefes Kesti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı. Törende gösteri uçuşu yapan Türk Yıldızları nefesleri kesti.

AKM’ deki tören Cumhurbaşkanı Gül`ün şeref tribününde yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Gül, tören geçişini ayakta selamladı.

Kutlamalara; Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünisa Gül’ün yanısıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kuvvet komutanları, Bakanlar, Yüksek Yargı mensupları, yabancı misyon şefleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül’ün halkı selamlamasının ardından Kara Harp Okulu mezunları Teğmenler Ali Doğukan Seslikaya ve Meral Tamer konuşma yaptılar. Konuşmalarında, Seslikaya 30 Ağustos’ta milli bir devletin temellerinin atıldığını kaydederek, 30 Ağustos’ta Anadolu’ya göz dikenleri bozguna uğrattığını belirtti. Milletin fedakarlığın yapıldığını ifade eden Seslikaya, 30 Ağustos’un özgürlük mücadelesi olduğunu kaydetti. Konuşma sırasında vatandaşların bulunduğu tribünlerden ’Mustafa Kemal’in askerleriniz’ sloganları yükseldi.

Konuşmadan sonra Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri bandoları eşliğinde askeri geçit töreni yapıldı. 28. Mekanize Tugayı, Muharip Gaziler, TÜRK Barış Güçleri, Gülhane Askeri Tıp Akademisi öğrencileri, Kara Harp Okulu öğrencileri, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve Kore Savaşları’nda savaşmış gazileri, askeri füze ve tank bölükleri geçişlerini yaptı. Tören geçit töreninden sonra Türk Yıldızları gösteri uçuşu yaptılar. Türk Yıldızların gösterilerini gerek protokol gerekse vatandaşlar nefeslerini tutarak izledi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.