Siyasette Güçleniyoruz

Siyasette Güçleniyoruz
Kaynak’ın Adalet Bakanı Yardımcısı olması Kahramanmaraş siyasi çevrelerinde memnuniyetle karşılandı

Adalet Bakanlığı'nın Bakan Yardımcısı da belli oldu. Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na AKP eski Milletvekili Veysi Kaynak getirildi.  Kaynak’ın bakan yardımcısı olması siyasi çevrelerde çeşitli yorumlara neden oldu. 

Vatandaşlar, bir bakanımız olsun diyorduk, bakanımız yok ama şimdi bakan yardımcılığı ile yetineceğiz derken, Ak Parti’ye yakın kaynaklar, Kahramanmaraş siyaseti Ankara’da giderek güçleniyor yorumunu yaptılar.

Ak Partililer, Mehmet Sağlam’ın Meclis Başkan Yardımcısı, Vekili Mahir Ünal’ın Gurup Başkan Vekili olmasının ardından Kaynak’ın da Adalet Bakanlığı yardımcısı olmasının ilimiz siyaseti açısından önemli bir başarı olduğunu vurguladılar.

Seçimlerde aday yapılmayan ya da seçimi kaybeden eski milletvekilleri bakan yardımcısı oldu. Antalya eski milletvekili Abdurrahman Arıcı Kültür Turizm Bakan yardımcılığına, Konya eski milletvekili Orhan Erdem’in de Milli eğitim bakan yardımcılığına getirilmesinin ardından, Kahramanmaraş eski milletvekili Veysi Kaynak da Adalet Bakanlığına Bakan yardımcısı oldu. Böylelikle bugüne kadar 9 eski AK Partili milletvekili bakan yardımcısı oldu.

1.20111110163150.jpg

MERKEZ’DE GÜÇLENİYORUZ

Aslında seçimlerin ardından, Kahramanmaraş’ın bakan beklentisi sürüyordu. Özellikle Mahir Ünal, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu ve Prof. Mehmet Sağlam’dan birinin bakan olarak atanacağı söylentileri vardı.

Önce Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil’in iki dönemdir sürdürdüğü Meclis Başkan Vekilliğine getirildi. Ardından Mahir Ünal Gurup Başkan Vekili oldu, şimdi de Veysi Kaynak’ın Adalet Bakan Yardımcısı olması bu manada kısmı sevinç oluşturdu.

Aslında kent halkının beklentisi bakanlıktan daha çok, ilimizin her alanda hizmet almak istemesiydi. Çünkü Kahramanmaraş hizmete susamıştı. Gerek eğitim, gerekse ulaştırma ve turizm gibi alanlarda çevre illere göre çok geride kalmıştık. İşte bu geri kalmışlığı mutlaka aşmalıydık. Bunun için bir bakanımız olmalı, bu bakan şehrin sorunlarına sahip çıkıp, bir yönü ile geri kalmışlığımızın önündeki engelleri kaldırmalıydı. Bakalım Kaynak’ın bakan yardımcısı olması hizmet almamızı sağlayacak mı?

DİĞER ATAMALARDA DİKKAT ÇEKTİ

Kabinede bakan yardımcılığı formülünün işletilmesi ile birlikte bugüne kadar 21 icracı bakandan 13’ü yardımcılarını belirledi. Bu görevlerden 9’una eski AK Parti milletvekilleri getirildi. Milli Savunma Bakan yardımcısı eski İstanbul milletvekili Kemal Yardımcı, Sağlık Bakan yardımcısı da Çorum eski milletvekili ve sendikacı Agah Kafkas oldu.Gıda Tarım Hayvancılık Bakan yardımcılığına Diyarbakır eski milletvekili Kudbettin Arzu, Enerji Bakan yardımcılığına da Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu getirildi. Aile Sosyal Politika Bakan yardımcısı, eski Ankara milletvekili Aşkın Asan oldu. Karabük eski milletvekili Mehmet Ceylan da, Kalkınma Bakan yardımcılığına atandı.

KAYNAKIN ÖZ GEÇMİŞİ

23. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili olan Kaynak, 1962 Kahramanmaraş doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Kaynak, serbest avukatlık yaptı. Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyeliği'nin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcılığı, Encümen Başkanlığı, Bütçe Komisyon Başkanlığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerini yürüttü. Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Özel bir şirkette yönetim kurulu başkanvekili olarak görev yaptı. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Kaynak, evli ve 5 çocuk babası.

Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.