“Sessiz Çoğunluğun Sesi Olacağım!”

“Sessiz Çoğunluğun Sesi Olacağım!”
Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan İGM Başkanı Mustafa Özsoy, bölgenin Kahramanmaraş’ın genelinden farklı olduğunu söyledi:

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan İGM Başkanı Mustafa Özsoy, bölgenin Kahramanmaraş’ın genelinden farklı olduğunu söyledi:

Kahramanmaraş’ın yeni kurulan merkez ilçelerinden biri olan Dulkadiroğlu’nun ilk belediye başkanı olmak için yarışa soyunan İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mustafa Özsoy, halkın teveccühü ile böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

Yüksek tahsilini eğitimcilik üzerine yapmasına rağmen, bir yılın ardından serbest çalışmayı tercih eden ve çiftçilik yapmaya başlayan Özsoy, doğup büyüdüğü köyünün kasabaya dönüştürülmesi ile ilk belediye başkanı olmuştu. Özsoy, iki dönem Merkez İlçe’ye bağlı Karacasu Kasabasında belediye başkanlığı yaptıktan sonra 2004 yılından itibaren de siyasetin içerisinde aktif olarak yer aldı. 1989-1994 yıllarında görev yaptığı İl Genel Meclisi’ne 2009’da tekrar giren ve İGM başkanlığı da yapmakta olan Özsoy’un adı sıkça olarak belediye başkan aday adaylığı için geçiyor.

Halen yürüttüğü İGM başkanlığı makamında ziyaret ettiğimiz Mustafa Özsoy, bölgenin Kahramanmaraş’ın genelinden farklı olduğunu belirterek, bu bölgede sessiz bir çoğunluk bulunduğuna işaret etti. Bu sessiz çoğunluğun sesi olacağını ifaden eden Özsoy, şunları anlattı:

SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ

“Kahramanmaraş’ta yerel yönetimlerde yıllardan beri hizmet eden birisiyim. Halkımız bizi her zaman bir yerlere getirmiştir. Halkımızın desteği olduğu müddetçe her zaman siyasette varız, var olmaya da devam edeceğiz. Çünkü insanlarımıza hizmet etmek bize gurur ve doyurucu bir hizmet şevki aksettirdiğinden dolayı insanlarımıza her zaman hizmet etmekten gurur ve mutluluk duyuyorum. Ki, Kahramanmaraş’ta büyükşehir gündeme geldiği günden itibaren köy muhtarlarımızla, dostlarımla, arkadaşlarımla, siyasi görüşü ne olursa olsun değişik partilerde olan arkadaşlarımla yine görüşmelerimiz devam ediyor.

Onlarla da istişare yaparak ve çoğunluğunun okeyini alarak Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’na belediye başkan aday adayı olma fikrimiz oluştu. Biz de bunun değerlendirmesini yaptıktan sonra yola çıktık. Bilhassa muhtarlarımızla ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle görüşmelerimiz oldu. Herkesimin ve her kesin görüşünü aldık. Hiçbir zaman parti teşkilatımızla ayrı düşmedik ve partinin bir parçası olarak hizmet etmeye de devam ediyoruz. Halen, il genel meclisinde başkanlığını yürütüyorum. Bu görevim sırasında da hiçbir ayırım yapmaksızın köylerimizin hepsine eşit hizmet götürdüm. 120 tane köyümüz vardı, şimdi ilçeler 2’ye ayrıldı ama biz 30 Mart’a kadar bu 120 merkeze bağlı köyümüze eşit şekilde hizmet götürmeye aynen devam ediyoruz.

HİÇ BİR AYRIM YAPMIYORUZ

Hiçbir ayrımcılık yapmadan bu muhtarlarımıza, köylerimize, vatandaşlarımıza hizmet götürmeye de devam edeceğiz. Ve ayrıca Dulkadiroğlu Belediyesi bünyesinde köy muhtarlarımız, mahalle muhtarlarımız ile bir istişare yaptık ve bütün arkadaşlarımız ‘başkanım siz aday adayı olun, yola çıkın ve Kahramanmaraş Dulkadiroğlu’na tecrübeniz ile çevreniz ile herkes ile bir araya gelerek bu kararı verip, Kahramanmaraş’a hizmet etmeye devam edin’ dediler. Niye diye sorduğumda ‘derdimizi anlatabiliyoruz sana, kapınız her zaman açık, herkesin ulaşabileceği, herkes size ulaşabiliyor. Günün her saatinde telefonunun açık” diyerek ve bizi motive ederek bizim aday adayı olmamıza zorladılar.

Bu düşünceyle ve bu insanlarımızı kırmadan bu doğrultuda AK Parti’den aday adayı olmama vesile oldular ve inşallah ileriki günlerde güzel bir çalışmayla ve toplantıyla Kahramanmaraş’ta yapacaklarımızı da anlatarak aday adaylığımızı resmen açıklayacağız. Yine aday adayı olarak ta çalışmaya devam ediyorum. Gezilerimi, sohbetlerimi, diyaloglarımızı, istişarelerimi bu yönde sürdürüyorum.”

ATEŞTEN GÖMLEK DEĞİL

İGM Başkanı ve AK Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, “Yeni kurulacak bir ilçe, henüz binası yok, ekipmanı yok. Oldukça zor bir iş, bir siyasetçi için bu ateşten bir gömlek giymek değil midir?” şeklindeki sorumuzu da “Hayır, değil. Kesinlikle ateşten bir gömlek değil. İfade ediyorum, tecrübelerimizle bu işte varız” diye cevap vererek, şunları kaydetti:

“Karacasu Belediyesi de yeni kurulduğunda bize nasip oldu. Kartalkaya Sulama Birliği yeni kurulduğunda bize nasip oldu. Sulama birliğinde 26 köy bağlıydı, hiçbir kuruş olmadan apar topar başkan olduk. Ferhuş’ta da aynı oldu. Orda da beş kuruş yoktu, sabah belediye başkanı olarak uyandık ama kısa sürede teşkilatımızı oluşturdu. İki dönem orada da başkanlığı yürüttüm ve sonradan ‘hizmete devam edin’ dediler devam ettik. Yani, inşallah Dulkadiroğlu Belediyesinde de görev üstlenmek ateşten gömlek değil, zevkle ve şevkle ve gururla ilk adımları atacağım, en iyi şekilde bu vatandaşa hizmet vereceğim, sosyal belediyecilik anlayışını getireceğim.

Dulkadiroğlu tarafı sessiz bir çoğunluğun bulunduğu bir bölge. Bu sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz inşallah. Bunu kendimden görüyorum. Hiçbir zaman sıkıntıya düşmeden hizmet edeceğime, en ücra köşeye hizmet götüreceğime inanıyorum. Çünkü Kahramanmaraş’ın tüm il genelini bilmeme rağmen Dulkadiroğlu’nu da adım adım, köy köy, sokak sokak biliyorum. Mezra mezra, oba oba bildiğim için acemilik çekmeyeceğim. Tecrübelerimizle, tecrübeli olan arkadaşlarımızla birlikte bu işleri sırtlayacağız, omuzlayacağız.”

HERKESİN SESİNİ DİNLEYECEĞİZ..

Dulkadiroğlu’ndaki tüm partili partisiz tüm dostlarına, arkadaşlarıyla beraber vatandaşlarına hizmet götüreceğine inandığını ve kendime de güvendiğini söyleyen Özsoy, “Dulkadiroğlu’na baktığımızda Onikişubat’a göre daha kırsal bir kesim. Burada bir sıkıntı olmaz mı sizin için?” sorusuna işe şu cevabı verdi:

“Hayır hayır! Kesinlikle sıkıntı olmaz. Bakın burada büyükşehir olması taraftarıyım, alkışlayanlardan, destek verenlerden birisiyim. Ve İl Genel Meclisi Başkanı olarak ta normal bir vatandaş olarak ta bu desteği verenlerden birisiyim. Neden? Kırsal kesimin ve Dulkadiroğlu’nun bütün köylerimizin kırsal kesimlerdeki insanlarımızın hepsinin sesine kulak vereceğimizi ve onları sesi olacağımızı iyi biliyoruz. Dulkadiroğlu’nda da vatandaşla barışık olduğu zaman, onlarla kol kola beraber yürüdüğün taktirde üstesinden gelinmeyecek bir şey yok.

Ve Dulkadiroğlu Bölgesi Onikişubat’a göre çok farklı. Hatta yaşantı bakımından da çok farklı, giyim bakımından da çok farklı, konuşma bakımından da çok farklı. Niye? Bu insanlarımız aslında hizmeti çok görmediklerinden dolayı. Ama bizden birisinin Belediye Başkanı olması o insanları sevindirecek, mutlu edecek. Mustafa Özsoy sözü geçtiğinde ‘tam aradığımız kişi’ diyorlar. ‘Niye?’ diye sorduklarında ‘bizim gibi düşünen, bizim gibi hareket eden ve kapısını her zaman çalabileceğimiz’ diyorlar. Hizmet vereceğimize inandığı için Dulkadiroğlu rahat bir nefes alacak.” (KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.