Seçim Tarihini Verdi

Seçim Tarihini Verdi
Başbakan Erdoğan:"TBMM dün bir kez daha tarih yazdı. 29 Şubat sürecinin en önemli izi, dün TBMM'nin hür iradesiyle silindi" dedi.

Başbakan Erdoğan, kademeli eğitim düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi ile ilgili olarak, "TBMM dün bir kez daha tarih yazdı. 29 Şubat sürecinin en önemli izi, dün TBMM'nin hür iradesiyle silindi" dedi.

   Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu Toplantısı WOW Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve çok sayıda davetli katıldı.

   Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin milletin çizdiği yolda ilerlemeye devam ettiğini belirterek, "Bütün bu adımların iki önemli kelimesi var. Sır burada. Bunu Türkiye'deki bir kısım çevreler anlamamakta direniyorlar. Bu sırlar güven ve istikrar. Başka hiçbir şey aramaya gerek yok. Bize yolsuzluk ithamlarını yapanlar bu ülkenin geçmişine bakma zahmetinde bulunmuyorlar Orya baksalar aslını görecekler" dedi.

   Hükümete yönelik yolsuzluk iddialarına da yanıt veren Erdoğan, "Yolsuzlukların olduğu bir ülkede siz kalkıp 9 yıla 15 bin km duble yol sığdıracaksınız. Parmak sayılarıyla gösteriliyordu havalimanları artık 46 noktaya uçuyoruz Türkiye'de. Bunları neyle yaptık. Yolsuzlukların olduğu Türkiye'de bunlar yapılabilir mi. Türkiye enerjisi neydi şu anda nereye geldi. Enerji kullanımında hangi noktadaydık şu anda hangi noktadayız. Bu santraller neyle yapılıyor. Güvenle. Bütün özelleştirmelerle müteşebbisin önündeki taşları bu iktidar kaldırmıştır.

   Benim müteşebbisim rahat adım atsın diye. Yoksa müteşebbis adım atar mı. Bu ülkenin iktidarına güveniyor. Ama bundan önce güvenemiyordu. Şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor. Gerçekten normal seçimler yine 2015'de mi olacak. Tabii 2015'de olacak bunu kaç kere söyledim. Dert başka. Dert acaba kafaları nasıl bulandırırım. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde 16 ayda bir seçim yapan ülke var mı. Çok partili döneme bakarsanız biz 16 ayda bir seçim yapmışız. Böyle yükselmek, büyümek mümkün olur mu olmaz. Biz ne diyoruz belirlenen ilan edilen neyse o tarihte yapılır. Biz bir kere yanıldık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'halka gidelim' diye parlamentoda grubu olan partiye sözü verdik. 5 yıldan 4 e inme noktasında bir anlaşma yaptık orada bir yanlış yaptık. Yine beş yılda devam etmiş olsaydı. Keşke yapmasaydık. Biz sözümüzde durduk. Onlar sözlerinde durmadıkları gibi birilerinin talimatıyla genel merkezden çıkamadılar, meclise gelmediler" diye konuştu.

   Hükümetin ekonomi alanında göreve geldiğinden bu yana önemli adımlar attığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi;

   "Bu hükümet hazineyi boşaltan değil, hazineyi dolduran bir hükümet oldu. İktidara geldiğimizde kamu bankalarının halini biliyorsunuz. Ziraat Bankası'nın, Halk Bankası'nın, Vakıfbank'ın hali neydi biliyorsunuz. Ama şimdi bu bankalar Avrupa'da rekabet ediyor. Hükümet merkez bankasının kaynakların hortumlayan bir hükümet olmadı. Göreve geldiğimizde merkez bankasının döviz rezervi 27 milyar dolardı. 91 milyar dolara yükseltti. Nasıl hortumlayan bir hükümet oluyor bu hükümet. IMF'e olan borç 23.5 milyar dolardı. Şimdi IMF borcu 2.3 milyar dolara kadar düştü. Onlar borçlandı biz ödüyoruz. Yolsuzlukla bu olur mu. İstesek IMF borcunu şu an öderiz. Al paranı git deriz. Fakat gerek yok. Önümüzdeki yıla kadar vakit var"

  Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Osmanlı'nın bakiyesi üzerine kurulan bir devlet olduğunu ifade ederek, "Biz kabile devleti değiliz. Umudunu Türkiye'ye bağlayan kitlelere sırtımızı dönmeyeceğiz" ifadeleri kullandı.

TBMM'de dün kabul edilen kademeli eğitim düzenlemesini de değerlendiren Erdoğan, konuşmasını söyle sürdüdü:

   "Dün TBMM bir kez daha tarih yazdı. Bir kez daha egemenliğin millete ait olduğunun altını kalın çizgilerle teyit etti. 28 Şubat sürecinin en önemli izi dün TBMM'nin hür iradesi ile ortadan kaldırıldı. Dün genel kurulda dayatma değil, faşizan baskı değil, hür irade, millet iradesi, demokrasi galip geldi ve millet egemenliği bir kez daha anlam kazandı. Duvarında egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ifadesi ilk defa yerini buldu. Çünkü çoğu kez o ifadeye rağmen bir şeyler yapılıyordu. Statükonu tüm direnişine, tahriklerine rağmen dün TBMM'de sadece ve sadece millet iradesi vardı. Köhne bir zihniyet, değişime diren zihniyet, dün parlamentoda milletten gereken cevabı aldı. Hür vicdanlarıyla karar veren, milletin sesine kulak veren milletvekillerini ve tarih yazan milletvekillerini tebrik ediyorum.

   Kesintisin eğitim dayatmasına itiraz eden, itiraz gerekçelerini sokakta cam çerçeve kırarak değil, polise taş atarak değil raporlarıyla ortaya koyan tüm sivil toplum örgütlerine de buradan ayrıca teşekkür ediyorum. Ana muhalefet aylardır bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Maalesef doğru konuşmuyor. Her şeyden haberleri var. Aylardır bu düzenlemeye neden karşı çıktıklarını ifade edebilmiş değiller. Fakat bakla dilin altında çıkıverdi. Komisyonlarda sadece engelleme ile uğraştılar. Saatlerce konuştular. Ama neden karşı çıktıkları söylemediler.       'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur' misali aynı şeyi okudular. Genel kurulda konuştular ama ortaya tek bir gerekçe koyamadılar"

 CHP'ye Tandoğan meydanında yaptığı grup toplantısı nedeniyle yüklenen Erdoğan, "Ah benim kardeşlerim iç tüzükte yazar 'grup toplantıları parlamentoda grup odalarında yapılır' Gidip Tandoağan Meydanı'nda yapılmaz. 'Bu hafta Tandoğan'da grup toplantısı yapacağım' dediğin zaman buna kargalar bile güler. Toplantıyı da yaptılar fakat o toplantı bir şeyi değiştirecek durumda değildi. Bunlar hiçbir zaman milletle aynı yöne bakmadılar. Bunlar anne babaların feryadın hiçbir zaman duymadılar. Bunlar başörtüsünü yasaklamanın ne olduğunu bilirler ama başörtülü olduğu için üniversite kapısından geri çevrilmenin ne olduğunu bilmezler. Bunlar ikna odalarını çok iyi bilirler ama ikna odalarındaki genç kızların hissiyatını bilmezler. Bunlar imamhatipleri kapatmanın, kuran kurslarını yasaklamanın ne olduğunu çok iyi bilirler ama çocuğunu istediği okula gönderemeyen kursa gönderemeyen bir anne babanın yürek acısını bilmezler. 28 Şubat'ta şu karar çıkmadı mı. '15 yaşına kadar mahalle camine bile çocuğunu gönderemezsin.' Mahalle camine çocuğumu gönderemeyeceğim ne demek. Beni rahmetli babam mahalle camindeki Ali hocaya teslim etti. Onun dizini dibinde yetiştim. Hem ilkokula gittim hem oraya gittim. Çok şey kazandım. Burada cebir şiddet yok. Ama sen ne yapıyorsun cebir ve şiddetle yasaklıyorsun" şeklinde konuştu.

   Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Kuran'ı Kerimle ilgili "Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır. Onu evrelimizin en güzel yerine asarız. Annelerimiz oyalı kılıflarla süsler elimize besmeleyle alırız" sözlerine Mehmet Akif ile yanıt vererek, "İşte bunların kuran anlayışı bu. Ama istiklal şairimiz Mehmet Akifin tanımlaması çok güzel. 'Ya açar bakarız nazmı celilin yaprağına, ya üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir Kuran bunu hakkı ile bilin, ne mezarda okunma ne de fal bakmak için' İşte Akif'teki anlayış bu sayın Kılıçdaroğlu'ndaki anlayış bu.

   Neyse yine de süslü kılıflarla evin bir köşesinde duruyormuş. Bunlar duvarda kılıfı içinde duran kitapta hiçbirzaman korkmadılar. Bunlar o kitabın okunmasından okutulmasından ve anlaşılmasından korktular. Tarihleri boyunca kuranı kerimi bir süs olarak haşa tarihi bir eser olarak görmek istediler. İş onun okutulmasına, öğrenilmesine gelince bütün yolları kapadılar. İşte dün TBMM'de o kapanan yollar açılmış, o yollardaki engeller kaldırılmıştır. Kuran-ı Kerim'i duvarlarda kılıfının içine hapsetme girişimi millet eliyle bozulmuş, bu bozuk zihniyet millet nezdinden bir kez daha mahkum edilmiştir. Millet nasıl Adnan menderes eliyle ezanına konuştuysa bugün de millet bu hükümet eliyle dinini tam anlamıyla öğrenme özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.