Sağlam Halkla İç İçe

Sağlam Halkla İç İçe
Bayram hem piyasaları hem siyasetçileri hareketlendirdi, esnafın yüzü güldü

Ramazan Bayramı tatili sürerken, bayram boyunca esnafın yüzü tam anlamı ile güldü. Bayram süresince siyasilerde durmadı. İktidar ve muhalefet milletvekilleri halkın arasına girdi. Partilerde bayram kutlamaları yapıldı.

Ramazan Bayramı dolayısı ile vakıflar ve derneklerde bayramlaşma törenleri yapıldı. Hayır ve İhsan Vakfı bayramın birinci günü, Saçaklızade Vakfı ikindi öncesi, Memur Sen ve bağlı sendikalar yine bayramın birinci günü bayramlaşma için buluşurken.  Bayram en çok esnafın yüzünü güldürdü. Öyle ki bayramdan bir hafta öncesinden bayrama kadar çarşı esnafı işyerlerini gece geç saatlere kadar açarak müşteri beklediler.  Bir ara belediye çarşısındaki insan selinden, artık yol kapandı.

Belediye ve Kapalı Çarşı esnafları bayram bereketinden memnun olduklarını söylediler. Bayramın sosyal hayatımıza renk kattığı gibi ekonomik ve manevi açıdan önemli kazanımlar sağladığını söylediler.

2.20110902084449.jpg

SİYASİLER HALKIN ARASINDA

TBMM’si Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Ak Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, İlçe Başkanı Necati Okay, İl Genel Meclise Başkanı  Mustafa Özsoy ve parti yönetim kurulu üyeleri bayram öncesi ve bayram günü halkın arasındaydı.

Bayramda partide bayramlaşma yapıldıktan sonra, ilçelere de bayramlaşmaya giden Ak Parti’de gündem terördü. Dış Politikada özellikle Libya ve Suriye’deki gelişmeler konuşuldu.

Tabi kongre sürecinin bugünlerde başlayacağı için, belde ve ilçe ziyaretlerinde kongre öncesi hazırlık kulisleri de yapıldı.

Mehmet Sağlam vatandaşlarla birebir konuştu, sorunlarını dinledi. Halkın daha çok terör konusunda hassasiyetleri gözden kaçmadı.

Sağlam ile görüşen seçmenler, Ak Parti’nin demokratikleşme adına attığı adımları desteklediklerini, ülkenin en kısa zamanda yeni Anayasa yapması gerektiğini söylediler.

ŞEHİTLERE KURAN OKUNDU, DUA EDİLDİ

Bayram sabahı namazlarını kılan Kahramanmaraşlılar ilk önce Kabristana koştular, geçmişlerinin ruhuna Yasin okuyan vatandaşlar, ardından şehitliği ziyaret ettiler. Önce Kurtuluş Savaşı şehitlerine Kuran okundu, ardından terör şehitlerinin kabir ziyaretinde dua edilip, gözyaşı döküldü.

Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından kurtulması için el açan Kahramanmaraşlılar bu konuda kardeşkanının durdurulmasını istediler.

Ardından büyüklerin elleri öpüldü, çocuklara harçlık verildi, onlar her zaman ki gibi bayramı bayram gibi yaptılar.

Bayram ziyaretlerinde gündem yine terördü. Kahramanmaraşlılar, PKK terör örgütüne lanet ederek, şehitlerimizin anne ve babalarına sabır duası ettiler.

Allah kimsenin çocuğunu böyle bir acı göstermesin diyen halkımız, siyasilerden akan kanın biran önce durdurmasını istediler.

1.20110902084421.jpg

TRAFİK KAZALARI ÜZDÜ

Bayram öncesi yetkililerin yaptığı tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, 9 günlük Ramazan Bayramı'nda trafik kazalarında bilanço giderek ağırlaşıyor. 9 günlük uzun tatilin ilk 5 gününde de kazalar bitmedi. Dün itibarı ile yurt geneli meydana gelen kazalarda toplam 88 kişi öldü, 387 kişi de yaralandı. Kahramanmaraş’ta çok şükür kaza olmaması sevindirdi.

9 günlük tatilin ilk günü olan geçen cumartesi günü meydana gelen kazalarda 32 kişi öldü, 146 kişi yaralandı. Pazar günkü kazalarda 15 kişi öldü, 68 kişi yaralandı. Arife günü olan dünkü kazalarda ise 23 kişi öldü, 57 kişi de yaralandığı yetkililerce açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.