Recep Kök MHP'den İzmir için başvurdu

Recep Kök MHPden İzmir için başvurdu
Aslen Elbistanlı olan akademisyen Prof. Dr. Recep Kök MHP'den İzmir Milletvekili aday adayı oldu

Aslen Elbistanlı olan akademisyen Prof. Dr. Recep Kök MHP'den İzmir Milletvekili aday adayı oldu

Kahramanmaraş'ın yetiştirdiği önemli akademisyenler arasında gösterilen ve İzmir'de yaşayan hemşerimiz Recep Kök Milliyetçi Hareket Partisi İzmir listesinden Milletvekili aday adayı olmak için resmi başvurusunu yaptı. Hemşerimize başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Recep KÖK Kimdir?

Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi (1976). Kamu Kurumlarında uzman ve idareci olarak çalıştı (Yedek Subay. 1977 – 1978; 1976-1985). Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, İktisat Teorisi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak bulundu (1985-1990); 1986 yılında yüksek lisans eğitimini, 1990 yılında ise İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal ŞANLI danışmanlığında, ‘Endüstriyel Verimlilik ve Etkinlik’ alanında doktora eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede öğretim üyesi kadrosunda çalışmaya devam etti (Yardımcı Doçent, 1991-1993 ve Doçent, 1993-1995 yılları arasında).

1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi kadrosuna geçip yaptı. 2000 yılında ise İktisat Teorisi Anabilim Dalında Profesörlük kadrosuna yükseltildi ve atandı. 2008-2011 arası İktisat Bölümü Başkanlığı görevini yürüttü. 14 doktora (Phd) tezi yürüttü, 19 yüksek lisans tezleri(master) yaptırdı. Yönettiği doktora ve yüksek lisans tezleri Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından en başarılı doktora ve en başarılı tez teşvik ödülü aldı. Toplam bitmiş araştırmalar kapsamında 33 adet Lisans Üstü Tez Danışmanlığıyla tanınan Profesör Kök’ün yayınladığı kitaplar Türkiye’de birçok üniversitede ekonomi lisans ve yüksek lisans programlarında ders kitabı olarak okutulmaktadır. Yayınladığı akademik çalışmalar T.C. Devlet Planlama Teşkilatı tarafından desteklendi, Ekonomi ve Sanayi Politikalarına yön veren çalışmalar olarak her alanda kabul gördü. 2013-2014 yılları arasında İzmir Türk Ocakları başkanlığı döneminde İzmir de “Milli Kültür ve Tarih Sempozyumu” geleneğini başlattı. SempozyumI 30 Mayıs2014 de gerçekleşti. SempozyumII’ninde 16 mayıs 2015 de gerçekleşme planını hayata geçirdi. Haftalık panel ve konferanslarla Türk kültürü ve iktisadi hayatının iyileşmesine kesintisiz bir şekilde hizmet etti.
ABD’de iki kısa dönem (2003 ve 2008 yılları içinde) yurtdışında bulunan Kök; Uluslararası Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesinde (TÜRKİSTAN) misafir öğretim üyeliği ve Uluslararası Avrasya Araştırma Enstitüsü’nde (ALMATA) yönetim kurulu üyeliği yaptı (Eylül 2014-Ocak 2015). Halen İzmir Türk Ocağı Başkanlığı görevini yürütmektedir. TÜRKİYE EKONOMİ KURUMU üyesi olan Recep Kök aynı zamanda TEK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir (2011 – devam etmekte). Çalışma hayatına yönelik sosyal sorumluluk duyan ve sendikal faaliyetlere de destek veren Kök, TÜRK-EĞİTİMSEN ‘in üniversitedeki Baş temsilcisidir (2013-2015). Üniversite de öğrenci topluluklarına danışmanlık yapan Kök, Türk Dünyası İktisadi Araştırmalar topluluğunun danışman öğretim üyesidir.

recep-kok.jpg
Bilim Kurullarında bulunan Recep Kök, TÜBİTAK jüri üyeliği; Dokuz Eylül Üniversitesi Bilimsel Araştırma Programı Komisyon üyeliği görevlerinde bulunmuş ve ‘International Economics Journal, Ekonomi-tek’ dergisinin 2012 yılından itibaren devam eden yayın kurulu üyeliğini yapmaktadır.
Prof. Kök’ün daha çok sanayi iktisadı; finansal iktisat, oyun teorisi ve iktisadî düşünce alanındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır. İktisadî düşünce sahasında yayımlanmış 2 adet, sanayi iktisadi ve verimlilik alanında 7 adet olmak üzere toplam 9 adet eseri bulunmaktadır. Ayrıca, yurt dışında yayımlanmış 2 adet kitap bölümü yazarlığı; yurt içi ve yurt dışında, doktora sonrası toplam 27 makale, 52 bildiri türü yayını mevcuttur. Bunlara ilâveten 3 Proje sorumluğu ile yurt içi ve yurt dışı Üniversitelerde Kongre, Sempozyum ve Çalıştay yürütücülüklerinde bulunmuş; bilim heyetlerinde yer almıştır.
Yaklaşık yirmi beş yıldır İzmir’de yaşamakta ve halen Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görev yapmakta olan Kök; MHP’den 25. Dönem Millet Vekilliği Aday Adaylığı için istifa sürecine girdi. (Şubat 2015)
Evli ve üç çocuk babası olan Kök’ün eşi Öğretmen (E) Habibe Kök MHP İl Yönetim Kurulu üyeliği (1999-2003) ve Türk Dünyası Kadınları İzmir Şube Başkanlığı (2005-2009) yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.