Pakdil; “İslam Âleminin Birlik Ve Beraberliğe İhtiyacı Var”

Pakdil; “İslam Âleminin Birlik Ve Beraberliğe İhtiyacı Var”
TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti..

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i makamında ziyaret etti. Pakdil, halkı Müslüman olan ülkelerdeki iç karışıklıkların, savaşların ve intihar saldırılarının çok düşündürücü olduğunu belirterek, “Bizim her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Bizleri birbirimize düşürmeye, bölmeye çalışanlara asla müsaade etmeyelim” dedi.

Ramazan ayının toplumda yardımlaşmanın en üst seviyelere ulaştığı bir ay olduğunu ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Ramazan ayının son günlerine geldik. Şimdi Kadir Gecesini idrak ediyoruz. Kadir gecesi, yapılan yardımların ve hayırların karşılık bulduğu bir gecedir. Bize düşen komşumuzdan başlayarak dünyanın neresinde olursa olsun mağdur ve mazlum insanlara yardım etmektir. Onların dertleri ile hemhal olmaktır” şeklinde konuştu.

Kadir Gecesinin dostluk ve kardeşliğin zirve yaptığı zaman dilimlerinden olduğunu, insan haklarının temelinde de bu ruh haletinin yattığını belirten Pakdil, “İnsan haklarının temelinde insan sevgisi yatmaktadır. Yunus Emre, (Yaratılanı sev, yaratandan ötürü) diyor. Bu sevgi, bu düşünce yapısı ile hareket ettiğinizde insanların haklarını iade edersiniz. Materyalist bir bakış açışı ile hareket ettiğinizde de karşınızdakinin hak ve menfaatlerini düşünmezsiniz” diye konuştu.

haber2.jpg

İnanç yapımızda (veren el alan elden üstündür) felsefesinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Miskinliğin bizim inanç yapımızda yeri yoktur. Çalışacağız, mücadele edeceği ve ekonomik olarak da güçlü olacaktır. Ekonomik güçle birlikte demokrasi ve insan hakları alanında geldiğimiz seviye, şüphesiz ülkemizin en önemli kazanımları arasında yer almaktadır. Milletimizin refahı ve mutluluğu için, daha müreffeh ve daha güçlü bir Türkiye’nin inşa edilmesi, tüm vatandaşlarımızın hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi için, daha çok gayret gösterilmesi gerekmektedir. Bunun yolu da çalışmaktan, mücadele etmekten geçer” dedi.

“İSLAM KARDEŞLİĞİNİ TESİS ETMEMİZ GEREKİYOR”

İslam ülkelerinin yardımlaşmaya, barışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil, “Halkı Müslüman olan ülkeler kendi iç dinamikleri içerisindeki farklılıkları zenginlik olarak görmesi ve sarsılmaz bağlarla birbirine bağlı olması gerekiyor. Bu durum kendi ülkemiz için de geçerlidir. Bu farklılıklar bizi güçlü kılacaktır. Gücümüzün temeli ise birlik ve beraberliğimiz, yüzyıllar boyunca büyük bir itinayla yaşattığımız kardeşlik ruhudur. Kardeşlik ruhu sadece yardımlardan ibaret maddiyat olarak algılanmamalıdır. Şehirlerde, apartmanlarda yalnızlaşan insanlara göstereceğimiz dostluk, kardeşlik, komşuluk da önemli bir yardımdır. Tüm bunlar için Kadir Gecesi bir şanstır. Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından ayrı bir değere sahiptir. Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kadir Gecesi’nin ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğine, İslam âleminin ve insanlığın huzur ve barışına muhtelif yerlerde akmaya devam eden Müslüman kanı ve gözyaşlarının dinmesine vesile olması olmasını diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.