Özbolat'tan Bakan Taner'e "sarmısak" sorusu

Özbolattan Bakan Tanere sarmısak sorusu
CHP Milletvekili Durdu Özbolat köylülerin enerji sorununu Bakana yazılı olarak sordu

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat Afşin ilçemize bağlı Koçovası köylülerinin  sulama suyu kullanırken enerjide yaşadığı sorunları köylülerin ürettiği "sarmısağı" ön plana çıkartarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Özbolat önergesinde şu konulara cevap istedi:

"Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Kahramanmaraş ilimizin Afşin ilçemize bağlı Koçovası Köyümüzde yetiştirilen sarımsak çok meşhur ve kendisine has rayihası ile büyük ilgi görmektedir. Sadece Koçovası Köyümüzde yıllık 2500-3000 dönüm olmak üzere ekilmekte ve 600-700 ton sarımsak üretilmektedir. Aynı zamanda Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmekte ve ülkemizin sarımsak ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamaktadır. Trafo sorunu nedeniyle sarımsaklarını sulayamayan ve beyaz eşyaları sürekli yanan köy halkımız, oldukça zor durumdadır.

Bu çerçevede;

Koçovası’nda trafolar küçük geldiği için sorun yaşayan ve sık sık elektrik kesintisi ile karşılaşan köylülerimizin sorunları ne zaman çözülecektir?

Defalarca dilekçe yazılan ve trafolarındaki sorunların giderilmesini isteyen köylülerimiz neden karşılarında bir muhatap bulamamaktadırlar?

Bakanlığınız tarafından denetime tabi olan TEDAŞ’a, konu ile ilgili olarak herhangi bir yaptırım düşünüyor musunuz? "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.