Onikişubat Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Onikişubat Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı
Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından oluşturulan Onikişubat Belediye Meclisi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasının ardından oluşturulan Oniki Şubat Belediye Meclisi Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşüldü.

Gündemin Açılış ve Yoklama maddesinde Meclisin en genç iki üyesinin katip üye olarak başkanın yanında yer almasının ardından Meclis Başkanı yeter üye sayısını tespit etti.

Saygı duruşu v İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yeni kurulan bir belediye olduklarını ifade ederek: “Bugün ilk Meclisimizi yapacağız. Bu meclisimizde görev yapacak ihtisas komisyon üyelerimizi seçeceğiz Bu meclisimizin Oniki Şubat İlçemize, ilimiz Kahramanmaraş’a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çoğunluğumuz mevcut olduğu için ilk oturumu açıyorum” diye konuştu.

4-035.jpg

Gündemin birinci maddesinde Meclis 1. Ve 2. Başkanvekillerinin seçimi gizli oyla yapıldı. Yapılan gizli oylamanın sonunda Akif Çaylıoğlu 1. Başkanvekili, Muharrem Erantepli ise 2. Başkanvekili seçildiler.

Gündemin ikinci maddesinde Başkanlık Divanına Katip üye seçimi de gizli oylama ile yapıldı. İki asıl iki yedek üye seçimin yapıldığı gizli oylama sonucunda divan katipliği asıl üyeliğine Alaattin Şerbetçi ve Ahmet Kuşçu, yedek üyeliğe ise Pelin Şerbetçi ve Mesut Şahinkanat seçildiler.

Gündemin üçüncü maddesinde üç kişilik encümen üyeliği seçimi de gizli oylama ile yapıldı. Gizli oylama ile yapılan encümen üyeliği seçiminde Dr. Ali Ünsal, Av. İsmail Kahveci ve Erol Aslan Belediye Encümen Üyesi olarak seçildiler.

Gündemin dördüncü maddesinde Belediye Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Seçiminde Halil Tatar, Mehmet Akpınar, Ekrem Ergin, Fatih Kiraz, Murat Çakıroğlu oy birliği ile seçildiler.

Gündemin beşinci maddesinde İmar Komisyonu Üyeleri Seçiminde Veli Çiftaslan, Sıddık Sezal, Mehmet Kısakürek, Akif Çaylıoğlu, M. Fatih Kılınçkıran, İmar Komisyonu üyeleri olarak oybirliği ile seçildiler.

Gündemin altıncı maddesinde Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri Seçiminde Mehmet Türkkorur, Süleyman Şenel, Ethem Sünbül, Ahmet Bastırmacı, Mehmet Nar oy birliği ile Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri seçildiler.

Gündemin yedinci maddesinde Sosyal Hizmetler ve Yardım Komisyonu Üyeleri Seçiminde Durdu Mehmet Karasakız, Yasemin Ayranpınar, Havva Saygaz, Mustafa Evliya, Veli Çiftaslan oy birliği ile seçildiler.

Gündemin sekizinci maddesinde Kültür, Sanat ve Kadın Komisyonu Üyeleri Seçiminde Pelin Şerbetçi, Tülay Canlı, Nihan Büyükdereli oybirliği ile seçildiler.

Gündemin dokuzuncu maddesinde Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri Seçiminde Oğuz Bağrıaçık, Alaattin Şerbetçi, Mesut Gökhan Akpınar, Mesut Şahinkanat, Ahmet Kuşçu oybirliği ile seçildiler.

Gündemin onuncu maddesinde Hukuk Komisyonu Üyeleri Seçiminde Av. İsmail Kahveci, Av. Havva Saygaz ve Av. İlyas Orhan oybirliği ile seçildiler.

Gündemin on birinci maddesinde Fiziksel ve Zihinsel Engelliler Komisyonu Üyeleri Seçimindeuhammet Mustafa Doğru, Mehmet Türkkorur, Mehmet Nar oy birliği ile seçildiler.

Gündemin on ikinci maddesinde Belediye Başkan Yardımcılarına verilecek ödenek hakkının görüşülmesi teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin on üçüncü maddesinde Belediye Meclis Üyelerine verilecek huzur hakkının görüşülmesi teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin on dördüncü maddesinde 2014 Mali Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilmesi oybirliği ile oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin on beşinci maddesinde Norm Kadro Cetvelinin görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin on altıncı maddesinde Sosyal Denge Sözleşmesinin Görüşülmesi konusunda Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin on yedinci maddesinde Protokol Yapma Yetkisinin Görüşülmesinde Çöp Toplama ve temzilik hizmetleri ile personel dağılımı ve beraberinde görev devri yapılması hakkında Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının sonunda Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, meclisi kapatmayacaklarını ifade ederek: “9 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 9.30’da tekrar birleşmek üzere oturuma ara veriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.